TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya ve İspanya liderleriyle görüştü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Letonya ve İspanya liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel gelişmeler ve uluslararası iş birliği konuları ele alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde Türkiye'nin Avrupa Birliği ile ilişkileri de gündeme geldi.

Letonya ile ilişkiler masada

Erdoğan-Rinkevics görüşmesinde, Türkiye-Letonya arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğinin artırılması konusunda mutabık kalındı. İki lider, savunma sanayii ve enerji alanlarında ortak projelerin geliştirilmesi için çalışma grupları oluşturulması talimatı verdi. Ayrıca, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) çerçevesindeki dayanışmanın önemi vurgulandı. Görüşmede, Ukrayna'daki savaşın bölgesel güvenliğe etkileri ve Karadeniz'deki son gelişmeler de değerlendirildi.

İspanya ile stratejik diyalog

Erdoğan-Sanchez görüşmesinde ise Türkiye-İspanya ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alındı. İki lider, Akdeniz'de istikrar ve güvenliğin sağlanması için iş birliğini artırma kararı aldı. Görüşmede, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım süreci ve vize serbestisi konularında İspanya'nın desteği memnuniyetle karşılandı. Ayrıca, Filistin'deki insani durum ve Gazze'de ateşkes çabaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğan, İspanya'yı Türkiye'nin en önemli ticaret ortaklarından biri olarak nitelendirirken, ikili ticaret hacminin 20 milyar dolara çıkarılması hedefini yineledi.

Her iki görüşmede de Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderleri Türkiye'ye davet ederek, yüksek düzeyli temasların sürdürülmesinin önemine işaret etti. Görüşmelerin samimi bir atmosferde geçtiği belirtilirken, bölgesel ve küresel barışa katkı sağlayacak adımların atılması konusunda mutabık kalındı.

Diplomatik kaynaklar, bu görüşmelerin Türkiye'nin çok yönlü dış politika vizyonunun bir yansıması olduğunu vurguluyor. Özellikle AB üyesi iki ülkeyle eş zamanlı yürütülen bu temaslar, Türkiye'nin Avrupa ile entegrasyon çabalarına ivme kazandırmayı hedefliyor. Uzmanlar, Erdoğan'ın bu görüşmelerle hem Doğu Avrupa hem de Akdeniz'deki bölgesel ittifakları güçlendirmeyi amaçladığını belirtiyor.

Etiketler:
ErdoğanLetonyaİspanyatelefon görüşmesidış politikaNATOAvrupa Birliği

İlgili Haberler

CHP Konya'da başkan değişikliği krizi: 'Hırsızlıkla siyaset olmaz
Siyaset

CHP Konya'da başkan değişikliği krizi: 'Hırsızlıkla siyaset olmaz

14 dk önce

Çin'de kömür tozuna karşı pekmezli çözüm: Madenlerde çevre dostu yöntem
Siyaset

Çin'de kömür tozuna karşı pekmezli çözüm: Madenlerde çevre dostu yöntem

14 dk önce

CHP'de istifa depremi: Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ partilerinden ayrıldı
Siyaset

CHP'de istifa depremi: Sabahat Akkiraz ve Arif Sağ partilerinden ayrıldı

19 dk önce

CHP'de arınma sürüyor: İstanbul'da 7 ilçe başkanı görevden alındı
Siyaset

CHP'de arınma sürüyor: İstanbul'da 7 ilçe başkanı görevden alındı

19 dk önce