Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kutsal topraklarda hac ibadetini ifa eden Türk hacılarla telefonda görüştü. Görüşmede, hacıların Kurban Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, ibadetlerinin kabul olması temennisinde bulundu. Liderlik, bu tür görüşmelerin vatandaşlarla manevi bağları güçlendirdiğini vurguladı.
Görüşmenin detayları
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, farklı konaklama bölgelerinde bulunan hacılarla tek tek görüştü. Görüşmede, hacıların sağlık durumları ve ibadet süreçlerine dair bilgi alan Cumhurbaşkanı, herhangi bir sorun olup olmadığını sordu. Hacılar ise, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Türkiye'den bu yıl 60 bine yakın vatandaşın hacca gittiği belirtildi.
Hac organizasyonu ve bayramlaşma
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde düzenlenen hac organizasyonu kapsamında, vatandaşların konaklama, ulaşım ve ibadet süreçleri titizlikle yürütülüyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da hacılar, Arafat, Müzdelife ve Mina gibi kutsal noktalarda ibadetlerini yerine getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonla arayarak bayram tebriki, hacılar arasında büyük sevinçle karşılandı. Erdoğan, görüşmelerinde tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, birliğe ve beraberliğe vurgu yaptı. Bu tür jestler, yurtdışında bulunan vatandaşlarla devlet arasındaki bağı kuvvetlendiriyor.