Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, bugün İstanbul’da bir hastanede kızları Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve damatları Selçuk Bayraktar’ı ziyaret ederek yeni doğan üçüncü torunlarını kucakladı. Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın sağlıklı bir bebek dünyaya getirdiği, bebek ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu doğumla birlikte 10. kez dede olma mutluluğunu yaşadı.
Bayraktar Ailesi’nin Üçüncü Mutluluğu
Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar çiftinin daha önce Ahmet Hakkı ve Elif adında iki çocuğu bulunuyordu. Çiftin üçüncü çocuğunun cinsiyeti ve ismi henüz kamuoyuyla paylaşılmadı. Ancak aile yakınları, doğumun planlandığı gibi sorunsuz gerçekleştiğini, hem annenin hem de bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirtti. Sümeyye Erdoğan’ın doğum sonrası bir süre hastanede dinlenmesi bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aile Bağları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce çocukları Ahmet Burak, Necmettin Bilal ve Sümeyye Erdoğan’dan 9 torun sahibiydi. Sümeyye Erdoğan’ın üçüncü bebeğiyle bu sayı 10’a yükseldi. Erdoğan ailesinde torun sevinci sık sık gündeme gelirken, özellikle Bayraktar çiftinin çocukları kamuoyunun yakından takip ettiği isimler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önceki torun doğumlarında da hastaneye giderek ailesini yalnız bırakmamıştı.
Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayii projelerine imza atan Baykar Teknoloji’nin yöneticisi olarak tanınıyor. Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan’ın evlilikleri, iş dünyası ve siyasetin kesiştiği bir noktada ilgi çekiyor. Çiftin çocuklarının eğitimi ve geleneksel aile yapısına uygun bir ortamda yetiştirilmesi konusunda hassas oldukları biliniyor.
Doğum haberi, sosyal medyada kısa sürede yayılarak çok sayıda tebrik mesajı alındı. Vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesine mutluluk dileyen paylaşımlar yaptı. Özellikle Ak Partili isimler ve hükümet yetkilileri, doğumun hayırlı olması temennisinde bulundu.
Bu tür ailevi mutluluklar, Türk siyasetinin yoğun gündemi arasında kısa bir nefes alma anı sunuyor. Erdoğan ailesinin kalabalıklaşması, bir yandan geleneksel aile değerlerine verilen önemi pekiştirirken öte yandan toplumda da benzer bir mutluluk dalgası yaratıyor. Cumhurbaşkanı’nın dede olması, onun insani yönünü bir kez daha hatırlatıyor.