TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

CHP'li Adıgüzel'den yolsuz belediye başkanlarına: 'Yargı yok sayılamaz

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
CHP'li Adıgüzel'den yolsuz belediye başkanlarına: 'Yargı yok sayılamaz

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, partisinde son dönemde artan yolsuzluk ve ahlaksızlık iddialarına ilişkin sert bir açıklama yaptı. Adıgüzel, “bavulcular”, “havlucular” ve “pavyoncular” olarak tanımladığı belediye başkanlarına göndermede bulunarak, ortada somut deliller varken yargı süreçlerinin yok sayılamayacağını dile getirdi. Açıklamalarda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da ismi geçerken, Adıgüzel parti içi disiplini ve hukukun üstünlüğünü savundu.

Adıgüzel’in mesajları

Mustafa Adıgüzel, yazılı bir açıklama yaparak partisindeki yolsuzluk vakalarına karşı net bir tavır aldı. “Halkın güvenini sarsan bu tür olaylar karşısında sustuğumuz sürece suça ortak oluruz” ifadelerini kullanan Adıgüzel, belediye başkanlarının yasa dışı işlerine göz yumulamayacağını belirtti. “Bavulcular, havlucular, pavyoncular… Bunlar bizim partimizi temsil edemez” diyen vekil, adalet önünde herkesin eşit olduğunu vurguladı. Adıgüzel, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddialarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini söyledi. “Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, şaibeli işlere karışan herkes yargı önünde hesap vermelidir” dedi.

Parti içi tepkiler ve bağlam

CHP’de son aylarda birçok belediye başkanı hakkında yolsuzluk soruşturmaları başlatıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki iddialar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Adıgüzel’in açıklamaları, parti yönetiminin bu konuda daha sert önlemler alması gerektiği yönünde yorumlandı. Siyaset bilimciler, bu tür çıkışların CHP’nin yerel seçimler öncesi imajını korumak adına kritik olduğunu belirtiyor. Öte yandan, Adıgüzel’in isim vermeden yaptığı eleştiriler, parti içinde bazı grupların tepkisini çekebilir. Ancak vekil, “Hukukun üstünlüğü her şeyin üzerindedir” diyerek geri adım atmadı.

Bağımsız değerlendirme

Adıgüzel’in çıkışı, CHP’de yolsuzlukla mücadele konusunda bir dönüm noktası olabilir. Parti içi muhalefetin bu tür açıklamalarla güçlenmesi, genel merkezin tavrını da etkileyebilir. Ancak, yargı süreçlerinin siyasallaştırılmaması ve adil yargılanma hakkının korunması da önemli. Kamuoyu, bu gelişmelerin parti disiplini ve seçmen nezdinde nasıl bir etki yaratacağını merakla bekliyor.

Etiketler:
chpmustafa adıgüzelyolsuzlukbelediye başkanlarıekrem i̇mamoğluyargısiyaset

İlgili Haberler

İBB Kültür AŞ'de Kaçırma Skandalı: 2 Yeni Gözaltı ile Şüpheli Sayısı 10'a Yükseldi
Siyaset

İBB Kültür AŞ'de Kaçırma Skandalı: 2 Yeni Gözaltı ile Şüpheli Sayısı 10'a Yükseldi

1 dk önce

2008'de kayboldu, dosya yeniden açıldı: Planlı cinayet, 7 gözaltı
Siyaset

2008'de kayboldu, dosya yeniden açıldı: Planlı cinayet, 7 gözaltı

2 dk önce

Dışişleri Bakanı Fidan, Toronto'da Türk kökenli milletvekili Açan ile görüştü
Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Toronto'da Türk kökenli milletvekili Açan ile görüştü

3 dk önce

EPDK'dan LPG otogaz bayilerine geçiş süresinde uzatma
Siyaset

EPDK'dan LPG otogaz bayilerine geçiş süresinde uzatma

4 dk önce