TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Çeteden 'pes' dedirten yöntem! 15 ilde uygun araç aramışlar

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Çeteden 'pes' dedirten yöntem! 15 ilde uygun araç aramışlar

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen 'örgütlü kredi dolandırıcılığı' operasyonunda 27 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin, kazalı ve hasarlı araçları satın alıp kredi işlemlerinde kullanarak bankaları yaklaşık 10 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Operasyon kapsamında çok sayıda araç, dijital materyal ve banka hesap dökümüne el konuldu.

Çetenin Kullandığı Yöntem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu organize bir dolandırıcılık şebekesini deşifre etti. Çetenin, hasarlı veya kazalı araçları uygun fiyata satın alarak bu araçları ekspertiz ve kredi başvurularında yüksek değerli sıfır araç gibi gösterdiği belirlendi. Sahte ekspertiz raporları düzenleyen şebeke, bankalardan kredi kullanarak araçları yüksek meblağlara satıyordu.

Operasyonda yakalanan 27 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen deliller arasında 22 lüks araç, çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve sahte belgeler yer alıyor. Polis, çetenin Türkiye genelinde organize bir ağla çalıştığını ve İstanbul merkezli olmak üzere 15 ilde faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Operasyonun Detayları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 100'ün üzerinde polis ekibi görev aldı. Şüphelilerin araç alım kredileri başta olmak üzere farklı bankalardan yaklaşık 10 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Mağdur bankaların konuyla ilgili şikayette bulunduğu öğrenildi.

Yetkililer, vatandaşları ikinci el araç alımlarında dikkatli olmaya çağırırken, özellikle ekspertiz raporlarının güvenilir kurumlardan alınması gerektiğini vurguladı. Dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalığın artırılması amacıyla eğitim çalışmalarının süreceği belirtildi.

Bu tür organize dolandırıcılık girişimlerinin, özellikle ikinci el araç piyasasında güven sorununa yol açabileceği düşünülüyor. Uzmanlar, bankaların kredi süreçlerinde daha sıkı denetim yapması gerektiğini ifade ediyor. Operasyonun, benzer suç örgütlerine karşı caydırıcı olması bekleniyor.

Etiketler:
kredi dolandırıcılığıorganize suçoperasyonİstanbulemniyetaraç dolandırıcılığı

İlgili Haberler

Beyoğlu'nda korku dolu anlar! Eski sevgilinin dehşeti
Gündem

Beyoğlu'nda korku dolu anlar! Eski sevgilinin dehşeti

3 dk önce

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon: Tarihi cephe gün yüzüne çıktı
Gündem

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon: Tarihi cephe gün yüzüne çıktı

3 dk önce

Mağusa'da 26. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Başlıyor
Gündem

Mağusa'da 26. Uluslararası Kültür Sanat Festivali Başlıyor

6 dk önce

Tarihi camide cinsel ilişki skandalı: Müezzin yakaladı, 'fantezi' dediler
Gündem

Tarihi camide cinsel ilişki skandalı: Müezzin yakaladı, 'fantezi' dediler

20 dk önce