Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi sırasında, İstanbul Çengelköy'de bulunan tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'nin işletmecisi Fikret Morgül, o gece darbeciler tarafından rehin alındığını ve yaşadığı dehşet dolu anları ilk kez bu kadar ayrıntılı anlattı. Morgül, çay bahçesinin darbeciler için karargah olarak kullanıldığını belirterek, "Bizi silah zoruyla bir odaya kapattılar, saatlerce alıkonulduk" dedi.
Rehin alınma anı
Morgül, o geceyi şöyle anlattı: "Saat 22.00 sıralarında içeri asker üniformalı silahlı kişiler girdi. Müşterilere 'Çıkın dışarı' diye bağırdılar. Beni ve çalışanları mutfağa götürüp silahla tehdit ettiler. Telefonlarımızı aldılar, kapıları kilitlediler." Darbecilerin çay bahçesini komuta merkezi olarak kullandığını ifade eden Morgül, saatlerce süren bekleyişin ardından sabaha karşı askerlerin panikle kaçmasıyla kurtulduklarını söyledi.
Çengelköy direnişi
Çengelköy halkı, köprülerin kapatılması ve tankların ilerlemesi üzerine sokağa dökülmüştü. Morgül, "Çay bahçesinden silah sesleri duyuyorduk, dışarıda halk tankların önüne yatıyordu. O gece ölümü hissettik" dedi. Olayın ardından çay bahçesinin bir süre kapalı kaldığını, sonra tekrar açıldığını belirten Morgül, "O geceyi unutmamız mümkün değil" diye konuştu.