Çankırı'da meydana gelen trafik kazasında, hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Çankırı-Karabük kara yolunun Korgun ilçesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücülerden birinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu iki araç kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlar hurdaya dönerken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.
Kazada hayatını kaybedenler ve yaralılar
Kazada, hafif ticari araçta bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan 4 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu, diğer 2 yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Yaralılar, ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesi ve çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri, kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından araçlar kaldırılırken, yol bir süreliğine trafiğe kapatıldı.
Kaza sonrası bölgede güvenlik önlemleri
Kazanın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve polis ekipleri, çevredeki vatandaşları uzaklaştırırken, trafik akışı alternatif güzergahlardan sağlandı. Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın oluş sebebini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. İlk belirlemelere göre, kazanın aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklanmış olabileceği değerlendiriliyor. Kazayla ilgili olarak sürücülerin ifadelerine başvurulacağı, ayrıca araçların teknik incelemeye tabi tutulacağı bildirildi.
Türkiye'de trafik kazaları her yıl yüzlerce can alıyor. Uzmanlar, kazaların önlenmesi için sürücülerin trafik kurallarına uyması, hız sınırlarına riayet etmesi ve dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Özellikle kırsal kesimdeki yollarda meydana gelen kazalar, altyapı eksiklikleri ve sürücü hatalarından kaynaklanabiliyor. Bu tür kazaların azaltılması için hem denetimlerin artırılması hem de sürücü eğitimlerinin iyileştirilmesi gerektiği ifade ediliyor.