Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Geleneksel Rahvan At Yarışları'nın açılış töreninde önemli bir çağrıda bulundu. Biba, rahvan atlı spor dalında Türkiye Şampiyonası'nın Bursa'da gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, bu hedef doğrultusunda federasyon, kulüp ve sporcularla iş birliği yapacaklarını ifade etti. Bursa'nın rahvan at yarışlarındaki köklü geçmişine dikkat çeken Biba, kentin bu spor dalında önemli bir merkez olduğunu vurguladı.
Rahvan At Yarışları Geleneği Bursa'da Yaşatılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Geleneksel Rahvan At Yarışları, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleşti. Yarışların açılış töreninde konuşan Başkan Vekili Şahin Biba, rahvan at yarışlarının Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Biba, "Rahvan atçılığı, atalarımızdan miras kalan bir spor dalı. Biz de bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz" dedi. Bursa'nın bu alanda sahip olduğu potansiyele değinen Biba, şehrin rahvan at yarışları için ideal bir ortam sunduğunu ifade etti.
Bursa'nın Rahvan Şampiyonası İçin Altyapısı Güçlü
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak rahvan atçılığın gelişmesi için önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Biba, "Bursa'da modern tesislerimiz bulunuyor. Bu tesisler ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapabilecek düzeyde. Ayrıca sporcu ve antrenör altyapımız da oldukça güçlü" diye konuştu. Biba, Türkiye Şampiyonası'nın Bursa'da yapılması halinde, organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirileceğini ve Bursa'nın adını dünyaya duyurma fırsatı bulacağını söyledi.
Rahvan At Yarışları Bursa Ekonomisine Katkı Sağlıyor
Rahvan at yarışlarının sadece spor açısından değil, ekonomik açıdan da Bursa için önemli olduğuna dikkat çeken Biba, "Bu tür organizasyonlar şehrimize gelen turist sayısını artırıyor, yerel esnafa canlılık getiriyor. Ayrıca at yetiştiriciliği ve bakımıyla ilgili sektörlerin de canlanmasına katkı sağlıyor" dedi. Bursa'nın rahvan at yarışlarındaki bu potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Biba, Türkiye Şampiyonası'nın Bursa'da yapılmasının bu hedefe ulaşmada önemli bir adım olacağını vurguladı.
Sporcular ve Yetkililer Destek Bekliyor
Organizasyonda yer alan sporcular da Bursa'nın rahvan at yarışları için uygun bir merkez olduğunu düşünüyor. Görüşlerini paylaşan rahvan at sporcularından Ali Yılmaz, "Bursa'daki hipodrom ve padok alanları çok iyi durumda. Burada şampiyona yapmak büyük bir keyif olur" şeklinde konuştu. Bursa Atçılık Kulübü yetkilileri de Biba'nın çağrısına destek vererek, Türkiye Şampiyonası'nın Bursa'da yapılması için federasyona resmi başvuru yapacaklarını belirttiler.
Bursa'nın Tarihi ve Kültürel Dokusu Şampiyonaya Uygun
Bursa'nın sadece spor tesisleri ile değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de şampiyona için cazip bir şehir olduğunu ifade eden Biba, "Bursa, Osmanlı'ya başkentlik yapmış, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehir. Burada yapılacak bir şampiyona, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır" dedi. Şahin Biba, konuşmasının sonunda tüm spor otoritelerine çağrıda bulunarak "Bursa olarak kapımız her zaman sonuna kadar açık. Rahvan Türkiye Şampiyonası'nı en güzel şekilde düzenlemeye hazırız" şeklinde konuştu.
Rahvan atçılık, Türkiye'de özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın olarak yapılan bir geleneksel spordur. Bursa'nın bu alandaki güçlü mirası, şehrin öne çıkmasını sağlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı, rahvan atçılığın geliştirilmesi ve Türkiye genelinde tanıtılması açısından önemli bir adım olarak değerlendirilebilir. Böylesine güçlü bir organizasyonun Bursa'da düzenlenmesi, hem spora hem de bölge ekonomisine katkı sağlayabilir.