TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Buğra Gökce'nin eşi: 'Çocuklarının yüzüne bakamayacaklar

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Buğra Gökce'nin eşi: 'Çocuklarının yüzüne bakamayacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce’nin 51. duruşma gününde mahkemeye verdiği savunma devam ederken, eşi Filiz Kahveci Gökce Cumhuriyet TV canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gökce, “Buradaki liyakatli, onurlu kadro dimdik ayakta duruyor. Bunu yapanlar ileride çocuklarının yüzüne bakamayacak. Amerika’ya da kaçsanız onursuzluk sizi bulur” ifadelerini kullandı.

Savunma sürecinde eşten destek mesajı

Buğra Gökce’nin yargılandığı dava, İBB’ye yönelik yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Gökce, bugüne kadar yaptığı savunmalarda suçlamaları reddederken, sürecin siyasi bir operasyon olduğunu savundu. Eşi Filiz Kahveci Gökce ise canlı yayında yaptığı konuşmada, “Bu dava birilerinin siyasi hesaplarına kurban edilmek isteniyor. Ama biz burada liyakatle, onurla çalışan bir ekibiz. Bizi yıldıramayacaklar” dedi. Gökce’nin “Amerika’ya kaçsanız” sözüyle, davayı yürütenlere yönelik sert bir eleştiri yaptığı görüldü.

Davada kritik eşik aşıldı

İstanbul Adliyesi’nde görülen davanın 51. duruşmasında, mahkeme heyeti tanık dinlemelerine devam ediyor. Buğra Gökce’nin avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve delillerin eksik toplandığını öne sürerken, iddia makamı ise dosyadaki bilirkişi raporlarına dayanarak Gökce’nin cezalandırılması gerektiğini savunuyor. Duruşma salonu dışında ise İBB çalışanları ve CHP’li milletvekilleri adliye önünde basın açıklaması yaparak adalet çağrısında bulundu.

Dava süreci boyunca Buğra Gökce’nin eşi Filiz Kahveci Gökce, sosyal medya hesapları ve televizyon programları aracılığıyla sık sık kamuoyuna sesleniyor. Gökce, “Eşim ve arkadaşları haksız yere yargılanıyor. Bunu yapanların ileride çocuklarının yüzüne bakamayacak kadar vicdansız olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da daha önce yaptığı açıklamada, belediye çalışanlarına yönelik soruşturmaların siyasi amaçlı olduğunu belirtmişti. İmamoğlu, “Bu operasyonların hedefi İstanbul halkının iradesini yok saymaktır. Biz hukuk önünde temiz çıkacağız” demişti.

Davanın görülmeye devam ettiği İstanbul Adliyesi’nde, bir sonraki duruşma tarihi önümüzdeki hafta olarak belirlendi. Buğra Gökce’nin savunmasının tamamlanmasının ardından mahkemenin ara kararını açıklaması bekleniyor.

Etiketler:
Buğra GökceİBB davasıFiliz Kahveci GökcesavunmaCumhuriyet TV

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti

2 dk önce

Özgür Özel'den 'yeni parti' sinyali: B planı 26 Temmuz'da
Siyaset

Özgür Özel'den 'yeni parti' sinyali: B planı 26 Temmuz'da

4 dk önce

Ata Kent Bostanı'nda atalık fideler toprakla buluştu: Çankaya'da sürdürülebilir tarım adımı
Siyaset

Ata Kent Bostanı'nda atalık fideler toprakla buluştu: Çankaya'da sürdürülebilir tarım adımı

4 dk önce

Adalet Bakanı Gürlek: eAvukat ile savunma hakkı güçleniyor
Siyaset

Adalet Bakanı Gürlek: eAvukat ile savunma hakkı güçleniyor

5 dk önce