Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi ve 14 yaşındaki kızını rehin alan bir şahıs, polis ekiplerinin yaklaşık 3 saat süren ikna çalışmaları sonucu teslim oldu. Olay, dün saat 15.00 sıralarında Yeniköy Mahallesi 18. Sokak'ta bulunan bir apartmanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.K. isimli şahıs, eşi S.K. ve kızı E.K.'yı evde rehin alarak kendini balkondan sarkıtmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Polis Müdahalesi ve İkna Süreci
Olay yerine gelen polis ekipleri, A.K.'yi ikna etmek için geniş güvenlik önlemleri alarak çalışma başlattı. Apartman çevresinde güvenlik şeridi çekilirken, itfaiye ekipleri de olası bir atlama durumuna karşı hava yastığı hazırladı. Polis müzakerecileri, A.K. ile uzun süre görüşerek onu teslim olmaya ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 3 saat süren bu çabalar sonucunda A.K., rehin aldığı eşi ve kızını serbest bırakarak polise teslim oldu. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.
Şüphelinin Psikolojik Durumu ve Adli Süreç
Şüpheli A.K.'nin boşanma sürecindeki psikolojik bunalım nedeniyle böyle bir eylem gerçekleştirdiği öne sürülüyor. Gözaltına alınan A.K., ifadesi alınmak üzere emniyete götürülürken, eşi S.K. ve kızı E.K. ise ifadeleri doğrultusunda adli mercilere yönlendirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, şüphelinin 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'aile içi şiddet' suçlarından işlem göreceği belirtildi. Uzmanlar, boşanma süreçlerinde yaşanan bu tür olayların önlenmesi için psikolojik destek hizmetlerinin önemine dikkat çekiyor.
Toplumda giderek artan aile içi şiddet ve boşanma krizlerine müdahale konusunda yetkililerin daha proaktif adımlar atması gerekiyor. Bu tür olaylar, sadece adli değil, aynı zamanda sosyal hizmetlerin de koordineli çalışmasının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi.