D-100 Karayolu Kaynaşlı mevkii Bolu Dağı çıkışı Darıyeri sapağında meydana gelen trafik kazasında, Düzce'den Bolu yönüne seyreden 14 EZ 181 plakalı otomobil, karanlıkta önünde ilerleyen çekme belgeli ve plakasız traktörü fark edemeyerek arkadan çarptı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle otomobilde bulunan N.B. ve M.B. yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı.
Kaza Anı ve Müdahale
Edinilen bilgilere göre kaza, akşam saatlerinde görüş mesafesinin azaldığı bir anda gerçekleşti. Düzce istikametinden Bolu yönüne gitmekte olan otomobil sürücüsü, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgede önünde ilerleyen ve arkasında reflektör bulunmayan traktörü geç fark etti. Çarpmanın etkisiyle otomobilde büyük hasar oluşurken, araçta bulunan iki kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Jandarma ekipleri kaza yerinde inceleme başlattı. Traktörün çekme belgeli ve plakasız olması dikkat çekerken, sürücüsünün ifadesine başvuruldu. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.
Trafik Güvenliği ve Önlemler
Bolu Dağı geçişi, özellikle kış aylarında ve gece saatlerinde sık sık trafik kazalarına sahne olan bir güzergah. D-100 Karayolu'nun bu kesiminde aydınlatma eksikliği ve yolun virajlı yapısı sürücüler için risk oluşturuyor. Yetkililer, tarım araçlarının gece saatlerinde yola çıkarken mutlaka reflektör ve ışık donanımına sahip olması gerektiğini hatırlatıyor. Çekme belgeli ve plakasız traktörün trafikte seyretmesi ise ayrı bir ihlal olarak değerlendiriliyor.
Uzmanlar, karanlıkta fark edilmesi zor olan tarım araçlarının karıştığı kazaların önlenmesi için sürücülerin hızını yol koşullarına göre ayarlaması ve takip mesafesini koruması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, traktör gibi yavaş seyreden araçların arkasına mutlaka yansıtıcı malzeme takılması ve mümkünse gündüz saatlerinde trafiğe çıkılması öneriliyor. Bolu Dağı geçişinde ise Karayolları ekiplerinin aydınlatma ve sinyalizasyon çalışmalarını artırması bekleniyor.
Kaza sonrası bölgede trafik akışı bir süre kontrollü olarak sağlandı. Yaralıların tedavisi devam ederken, olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürüyor.