TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Bodrum'da 4 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bodrum'da 4 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde halk sağlığını tehdit eden büyük bir gıda skandalı ortaya çıkarıldı. Zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında, piyasaya sürülmeye hazır 4 ton sağlıksız gıda maddesi ele geçirildi. Olayın ardından ürünlere el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Denetimlerde sahte ve bozuk ürünler tespit edildi

Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde gıda satışı yapan işletmelere yönelik rutin denetimlerini sürdürüyor. Son olarak bir depoda yapılan kontrolde, son kullanma tarihi geçmiş, uygun olmayan koşullarda saklanmış ve sahte belgelerle satışa sunulmaya çalışılan çok sayıda ürün bulundu. Ele geçirilen ürünler arasında konserveler, süt ürünleri, et ve et ürünleri, unlu mamuller ve içecekler yer alıyor. Toplam ağırlığının 4 ton olduğu belirtilen ürünlerin, vatandaşlara yedirilmek üzere piyasaya sürüleceği öğrenildi.

Ürünler imha edilecek

Zabıta ekipleri, ele geçirilen ürünleri muhafaza altına alarak imha edilmek üzere yetkili birime teslim etti. Bodrum Belediyesi yetkilileri, bu tür denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, vatandaşları gıda alışverişlerinde dikkatli olmaya çağırdı. Ayrıca işletme sahibine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında para cezası uygulandığı ve savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Bodrum'da bu yıl içinde gıda denetimlerinde toplam 12 ton sağlıksız ürün ele geçirildi. Geçtiğimiz haftalarda da benzer bir olayda 3 ton bozulmuş et yakalanmıştı. Yetkililer, halk sağlığını korumak için denetimlerin sıklığını artıracaklarını duyurdu.

Etiketler:
Bodrumgıda denetimisağlıksız gıdazabıtaimha

İlgili Haberler

OGM'den 4 günlük sıcak hava uyarısı: 'Azami dikkat
Gündem

OGM'den 4 günlük sıcak hava uyarısı: 'Azami dikkat

14 dk önce

AHBAP soruşturmasında Alper Çelik etkin pişmanlıkla ifade verdi
Gündem

AHBAP soruşturmasında Alper Çelik etkin pişmanlıkla ifade verdi

19 dk önce

Yatırım danışmanlığı yalanıyla 6 milyon lira vurgun: 7 tutuklama
Gündem

Yatırım danışmanlığı yalanıyla 6 milyon lira vurgun: 7 tutuklama

24 dk önce

Gümüşhane’de nakliye kavgası: 30 bin TL fark istedi, kameraya yansıdı
Gündem

Gümüşhane’de nakliye kavgası: 30 bin TL fark istedi, kameraya yansıdı

29 dk önce