İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan bir okulun çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor. İlk belirlemelere göre can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Okul boşaltıldı, tedbirler alındı
Yangın, öğle saatlerinde Beylikdüzü ilçesinde bir ilköğretim okulunun çatı katında başladı. Okul yönetimi, dumanları fark eder etmez öğrenci ve personeli tahliye etti. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri olası bir duruma karşı hazır bekletiliyor. İtfaiye ekipleri yangına üç farklı noktadan müdahale ediyor. Yoğun duman nedeniyle çevredeki binalar da tedbir amaçlı boşaltıldı.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor
İstanbul İtfaiyesi ekipleri, yangının çatıdaki elektrik tesisatından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor. Kesin nedenin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. Okulda eğitim gören yaklaşık 800 öğrencinin tahliye edildiği ve durumlarının iyi olduğu öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yangının söndürülmesinin ardından hasar tespiti yapılacağını ve okulun bir süre eğitime ara verebileceğini açıkladı.
Beylikdüzü Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, yangına erken müdahale sayesinde can kaybı yaşanmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Vatandaşlarımızın merak etmemesi için resmi kaynaklardan yapılan duyuruları takip etmeleri önemlidir" denildi.
Bu tür yangınların eğitim kurumlarında sıkça yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, okullarda düzenli bakım ve denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyor. Özellikle çatı ve bodrum katlarında biriken atıklar ile elektrik tesisatındaki aşınmaların yangına davetiye çıkardığı hatırlatılıyor.