UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Beşiktaş'ın, 3 Ekim 2024 Perşembe günü evinde Danimarka temsilcisi Midtjylland ile oynayacağı karşılaşmanın hakemi belli oldu. UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında oynanacak mücadelede düdük çalacak isim, İspanya Futbol Federasyonu'ndan Javier Alberola Rojas olarak belirlendi. Yardımcılıklarını ise Juan Carlos Yuste Jiménez ve Iker Robres Fidalgo üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Guillermo Cuadra Fernandez olacak. Karşılaşma, Tüpraş Stadyumu'nda saat 22.00'de başlayacak.
Beşiktaş'ın Avrupa Ligi Hedefleri
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçını deplasmanda Ajax'a karşı oynamış ve 2-0 mağlup olmuştu. Bu nedenle Midtjylland karşısında alınacak bir galibiyet, gruptan çıkma yolunda kritik öneme sahip. Siyah-beyazlı ekip, taraftarının da desteğiyle evinde oynayacağı bu maçta mutlak 3 puan hedefliyor. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, takımının son haftalardaki performansından memnun olduğunu ancak Avrupa'da daha iyi bir oyun sergilemeleri gerektiğini vurguladı.
Midtjylland'ın Form Durumu
Danimarka Süper Ligi'nde mücadele eden Midtjylland, bu sezon ligde iyi bir performans sergiliyor. Teknik direktör Thomas Thomasberg yönetiminde, Avrupa Ligi'nde ilk maçlarını kendi sahalarında norveç ekibi Bodo/Glimt'e karşı 1-0 kaybettiler. Beşiktaş karşısında da zorlu bir 90 dakika bekleyen Danimarka temsilcisi, özellikle hızlı hücum geçişleriyle tehlikeli olmayı hedefliyor. Takımın en golcü ismi Franculino Djú, bu sezon 8 gole ulaşmış durumda.
Hakem Javier Alberola Rojas'ın Kariyeri
İspanyol hakem Javier Alberola Rojas, UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce birçok maç yönetti. 2021 yılından bu yana FIFA kokartı taşıyan hakem, La Liga'da da aktif olarak görev alıyor. Bu sezon Real Madrid-Betis maçını yöneten Rojas, genel olarak oyuncularla iyi iletişim kuran bir isim olarak biliniyor. Beşiktaş daha önce İspanyol hakemlerle oynadığı maçlarda genel olarak olumlu sonuçlar aldı.
Maç Öncesi Beşiktaş'ta Eksikler
Beşiktaş'ta sakat veya cezalı oyuncu durumu maç öncesi merak ediliyor. Takımda sakatlığı bulunan bazı oyuncuların durumu maç saatinde netlik kazanacak. Teknik direktör Van Bronckhorst, takımın genel olarak hazır olduğunu ve eksiklerin en aza indirilmeye çalışıldığını belirtti. Özellikle savunma hattında dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, orta sahada topa sahip olma oranını artırmak istediklerini söyledi.
Beşiktaş, bu karşılaşma öncesinde Süper Lig'de 6 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 13 puan toplarken, Avrupa Ligi'nde ilk maçından puansız ayrılmıştı. Taraftarının önünde oynayacağı bu maçta, hem moral bulmak hem de Avrupa Ligi'ne tutunmak isteyen siyah-beyazlılarda, futbolcuların motivasyonu üst düzeyde.