Beşiktaş'ta yeni sezon öncesi kaleci transferi için hareketli günler yaşanıyor. Siyah-beyazlıların uzun süredir gündeminde olan Mert Günok ile ilgili görüşmeler sürerken, İtalya'dan sürpriz bir öneri geldi. Serie A ekiplerinden birinin tecrübeli file bekçisi için Beşiktaş'a teklif yapıldığı iddia edildi.
Beşiktaş yönetimi, geçen sezon kalede yaşanan istikrarsızlığın ardından tecrübeli bir isimle anlaşma yapmaya kararlı. Mert Günok'un yanı sıra birkaç alternatif ismi daha değerlendiren siyah-beyazlılar, İtalya'dan gelen bu öneriyi de masaya yatırdı.
Domino etkisi nasıl başladı?
Avrupa'da kaleci transferlerinde yaşanan hareketlilik, Beşiktaş'ın rotasını İtalya'ya çevirdi. Juventus, Milan ve Inter gibi dev kulüplerin kaleci değişiklikleri, alt kulüplerde yeni arayışlara neden oldu. Bu süreçte, bir İtalyan kulübünün yedek kalecisini satma kararı alması, Beşiktaş'ın devreye girmesini sağladı.
Teknik direktör Şenol Güneş, genç kaleci Emre Bilgin'i bu sezon kiralık olarak göndermeyi planlarken, tecrübeli bir ismin takıma katılmasıyla savunma hattına da güç kazandırmak istiyor.
Görüşmeler devam ediyor
Beşiktaş'ın İtalyan kaleci için kulübüyle temasa geçtiği, oyuncuya da cazip bir sözleşme sunulacağı öğrenildi. Henüz resmi bir teklif yapılmazken, ön görüşmelerin olumlu geçtiği belirtiliyor. Siyah-beyazlıların bu transferi kısa sürede sonuçlandırmak istediği ifade ediliyor.
Öte yandan, Mert Günok cephesinde de gelişmeler yaşanıyor. Başarılı kalecinin Bursaspor ve başka kulüplerle de görüştüğü, ancak önceliğini Beşiktaş'a verdiği gelen haberler arasında.
Rekabet kızışıyor
Transfer döneminin hareketli geçmesi, Beşiktaş'ın elini güçlendiriyor. İtalya'dan gelen sürpriz öneri, siyah-beyazlıların pazarlık masasında daha avantajlı konuma gelmesini sağlayabilir. Taraftarlar ise yeni sezonda kaleye güvenle bakacak bir ismin transfer edilmesini bekliyor.
Beşiktaş yönetimi, hem yerli hem yabancı kaleciler arasından en uygun ismi belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki günlerde netleşecek transferle ilgili yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.