Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul'a dönüş yapan sürücüler, Anadolu Otoyolu'nun Düzce geçişinde gece saatlerinde trafikte mahsur kaldı. Tatilcilerin aynı anda yola çıkması nedeniyle oluşan yoğunluk, Düzce kesiminde trafiğin durma noktasına gelmesine yol açtı. Yetkililer, sürücülerin alternatif güzergahları kullanmalarını ve sabırlı olmalarını istedi.
Düzce'de trafik çilesi: Araçlar saatlerce ilerleyemedi
Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte İstanbul istikametinde yoğunluk had safhaya ulaştı. Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde, özellikle Kaynaşlı ve Çilimli mevkilerinde araçlar uzun süre ilerleyemedi. Sürücüler, yolda saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. Trafik ekiplerinin yönlendirmeleriyle zaman zaman akış sağlanmaya çalışılırken, özellikle gece saatlerinde yoğunluk daha da arttı.
Sürücülere alternatif rota uyarısı
Karayolları ekipleri, İstanbul yönüne gidecek sürücülerin Düzce'de sıkışan trafikten kurtulmak için D-100 karayolu veya TEM otoyolunun diğer bağlantı yollarını kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca Bolu Dağı tüneli ve geçişi de yoğunluk beklenen noktalar arasında. Sürücülerin trafik akışını takip etmeleri ve mümkün olduğunca gündüz saatlerinde yola çıkmaları önerildi. Bayram tatili dönüşlerinde her yıl benzer tablolar yaşanırken, bu yıl da tatilin uzun olması nedeniyle trafik yoğunluğunun birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor. Özellikle büyük şehirlere dönüş yapan tatilcilerin, sıkışıklığı göz önüne alarak seyahat planlarını buna göre yapmaları hayati önem taşıyor. Bu durum, bayram dönemlerinde ulaşım altyapısının yetersiz kaldığını bir kez daha gözler önüne seriyor.