Eski TİP Milletvekili Barış Atay ve oyuncu Bülent Emrah Parlak, Tunceli'de düzenlenen Munzur Kültür ve Sanat Festivali'nde sergiledikleri provokatif gösteriyle büyük tepki topladı. Sanat maskesi altında milli ve manevi değerleri hedef alan ikili, sahneledikleri rezil performansla adeta bir skandala imza attı. Festival alanında toplanan vatandaşların tepkisine rağmen provokasyonlarını sürdüren Atay ve Parlak, toplumsal hassasiyetleri hiçe saydı.
Provokasyonun detayları
Munzur Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sahne alan Barış Atay ve Bülent Emrah Parlak, gösterileri sırasında Türk bayrağına ve milli değerlere saygısızlık içeren ifadeler kullandı. İkilinin özellikle dini sembollere yönelik saygısız tavırları, izleyiciler arasında infiale yol açtı. Bazı vatandaşlar sahneye yürümek isterken, güvenlik güçleri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Atay ve Parlak, gösterilerini 'sanat özgürlüğü' gerekçesiyle savunurken, toplumun büyük bir kesimi bu provokasyonu kınadı.
Tepkiler büyüyor
Skandal gösteri, sosyal medyada da gündem oldu. Kullanıcılar, ikilinin 'sanat' adı altında milli ve manevi değerlere saldırdığını belirterek tepkilerini dile getirdi. Siyasi partilerden de kınama açıklamaları gelirken, konunun yargıya taşınması bekleniyor. Barış Atay'ın daha önce de benzer provokasyonlarla gündeme geldiği hatırlatılırken, Bülent Emrah Parlak'ın bu tür bir eylemde ilk kez yer aldığı ifade ediliyor.
Olay, sanatın bir provokasyon aracı olarak kullanılmasının toplumsal barışa verdiği zararları bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'de son yıllarda artan bu tür girişimler, milli ve manevi değerlerin korunması konusunda daha hassas olunması gerektiğini gösteriyor. Uzmanlar, sanat özgürlüğünün hiçbir zaman toplumsal değerleri hedef alma hakkı vermediğini vurguluyor.