Balıkesir'in Gömeç ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda arazözle havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba harcıyor.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. İlk belirlemelere göre yangında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı, ancak bazı tarım arazileri ve zeytinlikler zarar gördü. Gömeç Kaymakamlığı, vatandaşları duman ve dumana bağlı solunum sorunlarına karşı uyardı.
Bölge halkı tedirgin
Yangın nedeniyle dumanların yükseldiği bölgelerde yaşayanlar, tedbir amaçlı evlerini boşaltmaya hazırlanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de itfaiye ekiplerini bölgeye sevk etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bölgede rüzgarın akşam saatlerinde hafiflemesi bekleniyor. Bu durumun yangın söndürme çalışmalarına olumlu yansıyacağı tahmin ediliyor.
Orman yangınları yaz aylarında Türkiye'nin birçok bölgesinde sıkça görülüyor. Uzmanlar, özellikle sıcaklık ve kuru havanın yangın riskini artırdığını belirtiyor. Yangına erken müdahalenin önemine vurgu yapan yetkililer, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırıyor.