TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Balıkesir Erdek'te Denizde Erkek Cesedi Bulundu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Balıkesir Erdek'te Denizde Erkek Cesedi Bulundu

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, bugün öğle saatlerinde denizde hareketsiz halde bir erkek cesedi bulundu. Olay yerine çağrılan sahil güvenlik ekipleri, cesedi sudan çıkararak kimlik tespiti ve otopsi işlemleri için İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim etti. 40 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkeğin kimliği henüz belirlenemezken, ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netleşecek.

Olay Anı ve İlk Müdahale

Erdek merkez sahilinde vatandaşlar tarafından fark edilen hareketsiz cisim, ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen ekipler tarafından incelendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı dalgıçlar, cesedi denizden çıkarmak için çalışma başlattı. Kısa sürede sudan çıkarılan ceset, çevrede güvenlik şeridi oluşturulmasının ardından savcılık incelemesine sunuldu. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı.

Kimliklendirme Çalışmaları ve Otopside Beklenen

Cesedin üzerinde herhangi bir kimlik belgesi bulunamazken, jandarma ekipleri parmak izi ve diş kayıtlarından yararlanarak kimlik tespiti yapmaya çalışıyor. Ayrıca, son dönemde kayıp başvurusu yapılan kişilerle karşılaştırma yapılıyor. Ölümün doğal nedenler, kaza ya da cinayet kaynaklı olup olmadığı, Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak detaylı otopsi sonucunda ortaya çıkacak.

Erdek'te Benzer Olaylar ve Deniz Güvenliği

Erdek, yaz aylarında yoğun turist çeken bir ilçe olmasına rağmen, deniz kazalarına sık rastlanmıyor. Ancak geçmiş yıllarda boğulma vakaları ve şüpheli ölümler yaşanmıştı. Yetkililer, denizde güvenlik önlemlerinin artırılması ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyor. Olayın ardından bölge sakinleri tedirginlik yaşarken, soruşturmanın titizlikle sürdüğü belirtiliyor.

Bu tür olaylar, kıyı bölgelerinde deniz güvenliği ve acil müdahale ekiplerinin önemini bir kez daha gündeme getirirken, kimliği belirsiz cesetlerin ailelerine ulaştırılması için kamuoyunun da yardımı isteniyor. Soruşturma tamamlanana kadar yetkililerden resmi açıklama bekleniyor.

Etiketler:
BalıkesirErdekdenizde ceseterkek cesediotopsi

İlgili Haberler

AHBAP'ın deprem konutları atıl kaldı: Milyonlarca lira bağışa rağmen
Gündem

AHBAP'ın deprem konutları atıl kaldı: Milyonlarca lira bağışa rağmen

30 dk önce

Şanlıurfa'da 34 Yaşındaki Doktor Misafirhanede Ölü Bulundu
Gündem

Şanlıurfa'da 34 Yaşındaki Doktor Misafirhanede Ölü Bulundu

45 dk önce

Mersin'de konaklama denetimleri: 3 aranan şüpheli yakalandı, işletmelere 461 bin TL ceza
Gündem

Mersin'de konaklama denetimleri: 3 aranan şüpheli yakalandı, işletmelere 461 bin TL ceza

49 dk önce

Haluk Levent ve AHBAP Derneği hakkında yeni suç duyurusu: 11 dairelik vurgun iddiası
Gündem

Haluk Levent ve AHBAP Derneği hakkında yeni suç duyurusu: 11 dairelik vurgun iddiası

50 dk önce