TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Bakan Kurum paylaştı: Depremzede çiftin yeni evinde bayram sevinci

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Kurum paylaştı: Depremzede çiftin yeni evinde bayram sevinci

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde henüz 3 aylık evliyken evlerini kaybeden Neslihan ve Ufuk Uzungündeş çiftinin yeni yuvalarındaki bayram sevincini sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Kurum, çiftin deprem sonrası TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleştirildiğini ve bayramı yeni evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Depremin Ardından Yeni Bir Başlangıç

Neslihan ve Ufuk Uzungündeş çifti, 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde büyük bir yıkım yaşadı. Henüz üç aylık evli olan çift, depremde evlerini kaybetti. Çift, deprem sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'nin koordinasyonunda yürütülen kalıcı konut projesi kapsamında yeni evlerine kavuştu. Yeni evleri, deprem bölgesinde inşa edilen modern ve depreme dayanıklı konutlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Bayram Coşkusu Yeni Evde

Ramazan Bayramı'nı yeni evlerinde karşılayan Uzungündeş çifti, büyük bir mutluluk yaşıyor. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çiftin bayram sevincine ortak oldu. Paylaşımda, çiftin yeni evlerinde çektirdikleri fotoğraflar yer aldı. Bakan Kurum, "Depremde evlerini kaybeden kardeşlerimiz Neslihan ve Ufuk Uzungündeş çifti, yeni yuvalarında bayram sevinci yaşıyor. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin" ifadelerini kullandı.

Çift, yeni evlerinin kendileri için bir umut ışığı olduğunu belirterek, devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettiklerini dile getirdi. Neslihan Uzungündeş, "Deprem sonrası evsiz kalmıştık. Şimdi yeni evimizde bayramı karşılamak tarif edilemez bir duygu. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi. Ufuk Uzungündeş ise, "Devletimiz sağ olsun, bizi yalnız bırakmadı. Bu bayram en özel bayramlardan biri oldu" şeklinde konuştu.

Deprem Bölgesinde Konut Çalışmaları Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yürütülen konut çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ, depremin vurduğu illerde kalıcı konutlar inşa ediyor. Bugüne kadar on binlerce konut hak sahiplerine teslim edildi. Bakan Kurum, yaptığı açıklamalarda depremzedelerin yeni yuvalarına kavuşmasının öncelikleri olduğunu vurguluyor. Bakanlık, deprem bölgesindeki illerde konut teslimlerine devam ederken, yeni konut projeleri de planlanıyor.

Uzungündeş çiftinin hikayesi, deprem felaketinin ardından yeniden ayağa kalkmanın ve umudu canlı tutmanın bir sembolü haline geldi. Bayram coşkusunu yeni evlerinde yaşayan çift, depremin yaralarını sarmak için verilen mücadelenin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Bakan Kurum'un paylaşımı, sosyal medyada büyük beğeni toplarken, depremzedelerin yalnız olmadığı mesajı bir kez daha hatırlatıldı.

Etiketler:
bakan kurumdepremkahramanmaraşkonutbayram

İlgili Haberler

Van'da şiddetli rüzgar havayolu felç etti, uçaklar havada tur attı
Gündem

Van'da şiddetli rüzgar havayolu felç etti, uçaklar havada tur attı

10 dk önce

Yurt dışı görevinden dönen asker, eşini çocuğunun gözü önünde öldürdü
Gündem

Yurt dışı görevinden dönen asker, eşini çocuğunun gözü önünde öldürdü

11 dk önce

Andy Garcia: İliklerime Kadar Kübalı Bir Adamım
Gündem

Andy Garcia: İliklerime Kadar Kübalı Bir Adamım

20 dk önce

Bayram Dönüşü Köprülerde Trafik Yoğunluğu Devam Ediyor
Gündem

Bayram Dönüşü Köprülerde Trafik Yoğunluğu Devam Ediyor

22 dk önce