Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gülistan Doku soruşturması kapsamında bu hafta gerçekleştirilen yeni dalga operasyonlarla ilgili sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Gürlek, operasyonlar sonucu 32 şüpheli hakkında adli işlem tesis edildiğini, bunlardan 15'inin tutuklandığını, 14 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandığını ve 3 şüphelinin ise serbest bırakıldığını duyurdu. Açıklamada, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğü ve kamuoyunun gelişmelerden haberdar edileceği belirtildi.
Soruşturmanın arka planı
Gülistan Doku, geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bir dosyaydı. Soruşturma kapsamında daha önce de bazı gözaltılar ve tutuklamalar yaşanmıştı. Bakan Gürlek'in açıklaması, sürecin hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor. Soruşturmanın detaylarına ilişkin henüz resmi bir bilgi paylaşılmazken, adli kaynaklar operasyonların organize suç örgütleri ve yasa dışı bahis gibi alanlara yönelik olduğunu öne sürüyor.
Adli süreçteki son durum
Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, 32 şüpheliden 15'inin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 14 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. Adli kontrol tedbirleri arasında yurt dışına çıkış yasağı, belirli günlerde karakola imza atma ve elektronik kelepçe takılması gibi uygulamalar yer alıyor. Soruşturma kapsamında el konulan dijital materyaller ve banka hesapları üzerinde incelemeler sürüyor.
Soruşturmanın genişleme ihtimali olduğu belirtilirken, önümüzdeki günlerde yeni gözaltı kararlarının çıkabileceği değerlendiriliyor. Gülistan Doku soruşturması, adli makamların organize suçlarla mücadelede kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.