TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Bakan Fidan: İsrail barış görüşmelerini sabote ediyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Bakan Fidan: İsrail barış görüşmelerini sabote ediyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore merkezli JTCB kanalına verdiği özel mülakatta, İsrail'in bölgedeki barış görüşmelerini kasıtlı olarak sabote ettiğini belirtti. Fidan, uluslararası toplumu Tel Aviv yönetimine karşı daha fazla baskı uygulamaya çağırdı. Bakan, ABD-İran müzakerelerinin de İsrail tarafından rayından çıkarılmaya çalışıldığını vurguladı.

Fidan'dan İsrail'e sert suçlamalar

Mülakatta konuşan Fidan, "Bölgedeki savaşın asıl başlatıcısı İsrail'dir. Tel Aviv, kendi çıkarları uğruna barış sürecini ve uluslararası girişimleri sabote etmektedir" ifadelerini kullandı. Bakan, İsrail'in ABD-İran arasındaki müzakereleri baltalamak için provokatif adımlar attığını öne sürdü.

Uluslararası topluma çağrı

Fidan, uluslararası toplumun İsrail üzerinde etkili bir baskı kurması gerektiğini belirterek, "Barışa gerçekten inanıyorsak, İsrail'in bu oyunlarına dur denilmeli" dedi. Türkiye'nin bölgede istikrar ve adil bir barıştan yana olduğunu yineleyen Bakan, İsrail'e yönelik uluslararası yaptırımların artırılması gerektiğini savundu.

ABD-İran müzakerelerine etkisi

Fidan, İsrail'in ABD-İran müzakerelerini baltalamak için her türlü yolu denediğini, bu durumun bölgesel güvenliği tehdit ettiğini söyledi. "İsrail'in bu sabotaj girişimleri, sadece İran'ı değil, tüm bölgeyi istikrarsızlaştırıyor" diye ekledi. Bakan, Türkiye'nin bu müzakerelere destek verdiğini ve yapıcı bir rol oynamaya hazır olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı, ayrıca Filistin meselesinde iki devletli çözümün önemini vurgulayarak, İsrail'in uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına uymaya zorlanması gerektiğini kaydetti. Fidan'ın bu çıkışı, Türkiye'nin son dönemde İsrail'e yönelik eleştirilerini artırdığı bir döneme denk geldi. Ankara, Gazze'deki insani kriz ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşim faaliyetleri nedeniyle Tel Aviv'e sık sık tepki gösteriyor.

Etiketler:
Hakan Fidanİsrailbarış görüşmeleriuluslararası baskıABD-İran müzakereleri

İlgili Haberler

Çorum'da traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti
Siyaset

Çorum'da traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti

9 dk önce

Cumhur İttifakı ara seçim zaferi: 5 belde kazanıldı
Siyaset

Cumhur İttifakı ara seçim zaferi: 5 belde kazanıldı

15 dk önce

Haşim Kılıç: CHP kararı kapatılma kararından daha ağır, keşke kapatılsaydı
Siyaset

Haşim Kılıç: CHP kararı kapatılma kararından daha ağır, keşke kapatılsaydı

17 dk önce

Tokat'ta 6 beldede ara seçim: AK Parti ve MHP'li adaylar önde
Siyaset

Tokat'ta 6 beldede ara seçim: AK Parti ve MHP'li adaylar önde

28 dk önce