İktidara yakınlığıyla tanınan gazeteci Fuat Uğur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kurban Bayramı dolayısıyla CHP lideri Özgür Özel ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu aramasını sert bir dille eleştirdi. Uğur'un sosyal medya paylaşımının ardından MHP'nin sosyal medya sorumlusu Hüseyin Özkan, parti adına bir açıklama yaparak eleştirilere yanıt verdi. Siyaset kulislerinde tartışma yaratan bu polemik, MHP-CHP arasındaki normalleşme sürecine dair farklı yorumları da beraberinde getirdi.
Tebrik görüşmeleri ve gelen tepki
Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı öncesinde geleneksel bayramlaşma kapsamında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi yaptı. Bu görüşmeler, son dönemde siyasette artan yumuşama ve diyalog çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi. Ancak iktidara yakın gazeteci Fuat Uğur, Bahçeli'nin bu adımını eleştirerek “MHP tabanını rahatsız eden bir hamle” olarak nitelendirdi. Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli’nin CHP’li liderleri aramasını “siyasi çizgi ile bağdaşmayan bir jest” olarak yorumladı.
MHP’den hızlı yanıt
Fuat Uğur'un eleştirilerine cevap gecikmedi. MHP Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan, partisinin resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Bahçeli’nin tüm siyasi partilerle diyaloğa açık olduğunu ve bayramlaşmanın bir nezaket gereği olduğunu vurguladı. Özkan, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, milli birlik ve beraberlik ruhuyla herkesle bayramlaşmayı görev bilir. Bu tür eleştiriler art niyetlidir” ifadelerini kullandı. MHP cephesinden gelen bu açıklama, gazetecinin eleştirisine karşı net bir pozisyon alındığını gösterdi.
Siyasi analistler, bu tartışmanın MHP içindeki farklı sesleri ve partinin kamuoyundaki imajını yansıttığını belirtiyor. Bahçeli’nin son dönemde AKP’den bağımsız bir profil çizme çabaları ve muhalefetle temasları, parti tabanında kimi zaman sorgulamalara yol açıyor. Öte yandan, Fuat Uğur gibi iktidara yakın isimlerin bu tür eleştirileri, ittifak içindeki görüş ayrılıklarının da bir göstergesi olarak yorumlanıyor.
Siyasetteki yumuşama döneminin devam ettiği bu günlerde, Bahçeli’nin CHP’li liderleri araması ve buna gelen tepkiler, Türkiye’de siyasi partiler arasındaki iletişimin hassas dengeler üzerinde yürüdüğünü bir kez daha ortaya koydu. MHP’nin sosyal medya sorumlusu üzerinden verdiği yanıt, partinin konuyla ilgili resmi duruşunu netleştirirken, tartışmanın önümüzdeki günlerde başka boyutlara taşınıp taşınmayacağı merak konusu.