Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nden ayrıldığı sırada kullandığı otomobille park halindeki bir araca sürttü. İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının hemen ardından tesislerden çıkan Yıldırım'ın yaşadığı küçük çaplı trafik kazası, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Kaza anı kamerada
Edinilen bilgiye göre olay, Yıldırım'ın tesislerden ayrılıp ana yola çıkmak üzere manevra yaptığı esnada meydana geldi. Başkanın kullandığı araç, park halindeki bir otomobile hafifçe sürttü. Çevrede bulunanların müdahalesiyle herhangi bir yaralanma yaşanmadığı, araçlarda ise maddi hasar oluştuğu belirtildi. Kaza sonrası Yıldırım'ın bir süre bekleyip durumu değerlendirdiği, ardından yoluna devam ettiği öğrenildi.
Olayın güvenlik kameralarına yansıması, kısa sürede sosyal medyada ve spor kamuoyunda geniş yankı buldu. Görüntülerde Yıldırım'ın aracının park halindeki otomobile temas ettiği anlar net şekilde görülüyor.
Teknik direktör değişikliğinin gölgesinde
Kaza, Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal ile yolların ayrılmasının hemen sonrasına denk geldi. Sarı-lacivertli kulüp, sezon sonu itibarıyla Kartal'ın görevine son verildiğini açıklamıştı. Başkan Aziz Yıldırım'ın tesislerden ayrılışının da bu gelişmenin ardından gerçekleştiği ifade edildi. Yönetim kanadından kazaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Fenerbahçe camiası, teknik direktör değişikliğinin yanı sıra başkanın yaşadığı bu talihsiz olayla da sarsıldı. Kulüp içi değerlendirmelerin önümüzdeki günlerde devam etmesi bekleniyor.
Başkanın tesis çıkışı rutini
Aziz Yıldırım'ın Samandıra Can Bartu Tesisleri'ni sık sık ziyaret ettiği ve yönetim toplantılarının ardından tesislerden ayrıldığı biliniyor. Ancak bu kez çıkış, teknik direktör ayrılığının hemen ardından gerçekleştiği için ayrıca dikkat çekti. Kaza anının, yoğun bir gündemin yaşandığı saatlere denk gelmesi, olayın basına yansımasını hızlandırdı.
Güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, kazanın boyutu ve sonrasında yaşananlar daha net anlaşıldı. Yıldırım'ın aracında ciddi bir hasar olmadığı, park halindeki aracın ise hafif şekilde etkilendiği belirtildi.
Kulüp ve taraftar tepkileri
Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası taraftarlar, başkanın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenince rahatladı. Bazı taraftar grupları, kazanın küçük çaplı olmasına rağmen yine de dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Kulüp çevrelerinden yapılan gayriresmi açıklamalarda, olayın abartılmaması gerektiği ve sadece maddi hasarla atlatıldığı ifade edildi.
Fenerbahçe yönetimi, önümüzdeki günlerde teknik direktör arayışına ilişkin çalışmalarını sürdürecek. Başkan Yıldırım'ın da bu süreçte aktif rol alması bekleniyor.
Kaza sonrası hukuki süreç
Her ne kadar küçük çaplı bir kaza olsa da, park halindeki aracın sahibinin tutanak tutturup tutturmayacağı merak konusu. Trafik kazalarında maddi hasarın tespiti için genellikle kaza tespit tutanağı düzenlenmesi gerekiyor. Ancak olay yerinde herhangi bir resmi işlem yapılıp yapılmadığı henüz bilinmiyor. Yetkililer, konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapmadı.
Öte yandan, güvenlik kamerası görüntülerinin basına sızması, spor camiasında güvenlik protokolleriyle ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi.
Sonuç ve değerlendirme
Aziz Yıldırım'ın Samandıra çıkışında yaşadığı talihsiz kaza, Fenerbahçe'nin gündeminde teknik direktör değişikliğinin gölgesinde kaldı. Olayın kameraya yansıması ve sosyal medyada hızla yayılması, spor kamuoyunun bir süre bu konuyu konuşacağını gösteriyor. Başkanın sağlık durumunun iyi olması teselli kaynağı olsa da, yaşananlar kulüp içindeki hareketliliğin bir yansıması olarak değerlendirilebilir.