TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Aydın’da Çerçioğlu pankartıyla toplu istifa

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Aydın’da Çerçioğlu pankartıyla toplu istifa

CHP Aydın İl Başkanlığı’nda, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na destek veren bir pankartın asılmasının ardından 12 kişi toplu istifa etti. İstifa edenler arasında il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları bulunurken, eylem parti içi muhalefet olarak yorumlandı. CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, istifaların kendisine karşı bir güvensizlik oylaması niteliği taşıdığını söyledi.

İstifaların perde arkası

Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu, CHP içinde uzun süredir adaylık tartışmalarıyla gündeme gelen bir isim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak üç dönemdir görev yapan Çerçioğlu’na yönelik parti içi muhalefetin son yıllarda arttığı gözleniyor. Geçtiğimiz ay yapılan ilçe kongrelerinde Çerçioğlu karşıtı grupların etkili olduğu kaydedilirken, il başkanlığının Çerçioğlu yanlısı bir yönetim sergilemesi tepki çekiyordu.

14 Mart’ta CHP Aydın İl Binası’na asılan “Aydın’ın gururu Özlem Çerçioğlu” yazılı pankart, istifaların tetikleyicisi oldu. Pankartı asan ekibin il yönetimine yakın olduğu iddia edilirken, muhalif isimler bunu bir meydan okuma olarak algıladı. Saatçı yaptığı açıklamada pankartın asılmasına itiraz etmediğini ancak istifaların dayanışma ruhunu zedelediğini dile getirdi.

Partinin geleceği

Toplu istifalar, CHP’nin 2024 yerel seçimlerine hazırlandığı bir dönemde yaşanıyor. Aydın, CHP’nin güçlü olduğu iller arasında yer alsa da parti içi çekişmeler, seçim stratejilerini olumsuz etkileyebilir. Uzmanlar, bu tür krizlerin CHP’nin tabanında güven kaybına yol açabileceğini ve muhalefet partilerinin seçmen nezdinde birlik mesajı vermesi gerektiğini vurguluyor.

İstifaların ardından CHP Genel Merkezi’nin sürece nasıl müdahale edeceği merak ediliyor. Parti tüzüğüne göre il başkanının istifası halinde atama yapılabiliyor, ancak toplu istifaların yönetimde değişikliğe yol açması bekleniyor. Şimdi gözler, CHP lideri Özgür Özel’in tavrına çevrildi. Özel’in önümüzdeki günlerde Aydın’a gelerek krizi yatıştırması bekleniyor.

Bağımsız bir değerlendirme yapmak gerekirse CHP Aydın İl Başkanlığı’ndaki bu istifa dalgası, partinin genelinde var olan fraksiyonlar arasındaki gerilimin bir yansımasıdır. Özlem Çerçioğlu’nun uzun süreli belediye başkanlığı, hem destekçilerini hem de muhaliflerini keskinleştirmiş durumda. Parti içi demokrasi açısından bu tür çıkışlar doğal karşılansa da, yerel seçimler yaklaşırken birliğin sağlanamaması CHP’nin Aydın’daki oy potansiyelini riske atabilir.

Etiketler:
CHPAydınÖzlem Çerçioğlutoplu istifasiyaset

İlgili Haberler

Kardeşinin ifadesi Haluk Levent'i zor durumda bıraktı
Siyaset

Kardeşinin ifadesi Haluk Levent'i zor durumda bıraktı

26 dk önce

CHP'de kriz derinleşiyor: Özgür Özel'in istifa planı ortaya çıktı
Siyaset

CHP'de kriz derinleşiyor: Özgür Özel'in istifa planı ortaya çıktı

31 dk önce

Özdağ: PKK alanını ve etkisini genişletiyor
Siyaset

Özdağ: PKK alanını ve etkisini genişletiyor

41 dk önce

CHP'de istifa depremi: Butlan kararı parti tabanını karıştırdı
Siyaset

CHP'de istifa depremi: Butlan kararı parti tabanını karıştırdı

41 dk önce