İstanbul Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nde park halinde bulunan iki kamyondan yaklaşık 8 bin lira değerinde elektronik parça ve kablo çalan şüpheli, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hırsızlık olayı sabah saatlerinde meydana gelirken, kamyon sahiplerinin durumu fark ederek polise başvurması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.
Kamera kayıtları şüpheliyi deşifre etti
Olay anına ait güvenlik kamerası görüntülerinde, bir kişinin gece saatlerinde park halindeki kamyonlara yaklaştığı, araçların dış aksamlarına müdahale ederek çeşitli parçaları söktüğü ve bir çanta içerisine koyarak olay yerinden ayrıldığı görülüyor. Şüphelinin yaklaşık 15-20 dakika boyunca araçlarla uğraştığı, çevredeki kameralar sayesinde tespit edildi. Kamyon sahipleri, sabah saatlerinde araçlarına geldiklerinde eksik parçaları fark ederek durumu hemen polise bildirdi.
Polis ekipleri geniş çaplı araştırma başlattı
Olayı gerçekleştiren hırsızın kimliğini belirlemek için polis ekipleri, mahallede ve çevredeki iş yerlerine ait kameraları incelemeye aldı. Ayrıca şüphelinin kaçış güzergahı ve kullandığı araç olup olmadığı da araştırılıyor. Yetkililer, benzer olayların önüne geçmek için vatandaşların araçlarını park ederken güvenlik önlemi almaları konusunda uyarıda bulundu. Bu tür hırsızlık olaylarının özellikle sanayi bölgelerinde ve yoğun kamyon park alanlarında sıkça yaşandığı belirtiliyor.
Hırsızlık olayı mahallede tedirginlik yarattı
Yeşilkent Mahallesi sakinleri, son dönemde artan hırsızlık olaylarından şikayetçi. Mahalle muhtarı, vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini belirtirken, polisin devriye sayısını artırmasını talep etti. Kamyon sahipleri ise gece boyunca araçlarını izlemek için özel güvenlik önlemleri almaya başladı.
Bu tür olaylar, küçük çaplı hırsızlıkların bile ciddi ekonomik kayıplara yol açabileceğini göstermektedir. Özellikle ticari araç sahiplerinin, araçlarında bulunan yedek parça ve ekipmanların sigorta kapsamında olup olmadığını kontrol etmeleri önem taşımaktadır.