TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Ata Sahne’de İlk Konser: Genç Yetenekler Sahnede Buluştu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ata Sahne’de İlk Konser: Genç Yetenekler Sahnede Buluştu

Atakum Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası, Ata Sahne Sanat Merkezi’nde ilk konserini gerçekleştirdi. 12 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.00’de başlayan etkinlik, orkestranın kuruluşundan bu yana ilk kez sahneye çıkması nedeniyle büyük bir heyecanla karşılandı. Konser, Atakum Belediyesi’nin kültür-sanat faaliyetleri kapsamında düzenlenirken, genç müzisyenlerin performansı izleyicilerden tam not aldı. Şef Mehmet Yılmaz yönetimindeki orkestra, klasik müzik eserlerinin yanı sıra Türk halk müziği düzenlemeleriyle de dikkat çekti. Yaklaşık 500 kişilik bir izleyici kitlesine hitap eden konserde, çocuk ve genç orkestra üyeleri sahne deneyimi kazanırken, aileleri de gurur dolu anlar yaşadı.

Orkestranın Kuruluş ve Hedefleri

Atakum Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası, 2023 yılı Eylül ayında Atakum Belediye Başkanı İbrahim Demir’in öncülüğünde kuruldu. Orkestra, 7-18 yaş arasındaki çocuk ve gençlerden oluşuyor. Kuruluş amacı, gençlerin müzik yeteneklerini geliştirmek, onlara sahne deneyimi kazandırmak ve kültürel birikimlerini artırmak olarak açıklandı. Orkestrada keman, viyola, çello, flüt, klarnet ve perküsyon gibi enstrümanlar yer alıyor. Şef Mehmet Yılmaz, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda on yıl boyunca görev yapmış deneyimli bir müzisyen. Yılmaz, orkestranın haftada iki kez Atakum Belediyesi’nin sağladığı bir çalışma salonunda prova yaptığını belirtti. Konser öncesi yaptığı açıklamada, “Bu orkestra, gençlerimizin müzikle buluşması için önemli bir fırsat. Amacımız, onların sadece teknik becerilerini değil, aynı zamanda sahne özgüvenlerini de geliştirmek” dedi.

Konser Programı ve İzleyici Tepkileri

İlk konser programında, Johann Strauss’un “Mavi Tuna” valsı, Mozart’ın 40. Senfoni’sinden bir bölüm ve Türk halk müziğinden “Üsküdar’a Gider iken” ile “Çayeli’nden Öteye” gibi eserler seslendirildi. Konserin ikinci yarısı, genç solistlerin performansına ayrıldı. Piyanist Elif Kaya (12 yaş), Chopin’in “Nocturne” eserini seslendirirken, keman sanatçısı Ali Yıldız (15 yaş) Paganini’nin “Caprice No. 24” eseriyle büyük alkış aldı. İzleyiciler arasında Atakum Belediye Başkanı İbrahim Demir de yer aldı. Demir, konser sonrası yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin bu başarısı, Atakum’un kültür-sanat alanında ne kadar ileri gidebileceğinin göstergesidir. Belediye olarak onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konserin sonunda tüm orkestra üyeleri, çiçekler ve alkışlarla ödüllendirildi.

Gelecek Planları ve Ata Sahne Sanat Merkezi

Atakum Belediyesi, Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın yılda en az iki büyük konser vermesini planlıyor. Orkestra, ayrıca diğer belediyelerin benzer topluluklarıyla ortak etkinlikler düzenlemeyi hedefliyor. Ata Sahne Sanat Merkezi, 2022 yılında hizmete açılan modern bir tesistir. 650 kişi kapasiteli salonu, akustik düzeni ve sahne teknolojisiyle bölgenin önemli kültür merkezlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Merkez, tiyatro oyunları, konserler ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Orkestra şefi Yılmaz, gelecek konserlerde klasik batı müziğinin yanı sıra caz ve pop müzik düzenlemelerine de yer verileceğini belirtti.

Etiketler:
Atakum Belediyesiçocuk orkestrasıgençlik orkestrasıAta SahnekonserSamsunkültür-sanat

İlgili Haberler

Hayvan Haklarında Endişe Verici Gerileme: 'Önce Merhamet Lazım
Siyaset

Hayvan Haklarında Endişe Verici Gerileme: 'Önce Merhamet Lazım

6 dk önce

Muharrem İnce yeni partiye geçmeyeceğini açıkladı
Siyaset

Muharrem İnce yeni partiye geçmeyeceğini açıkladı

6 dk önce

Gazi askerlerden 'Hakkımızı verin' çağrısı
Siyaset

Gazi askerlerden 'Hakkımızı verin' çağrısı

7 dk önce

Çoban Ateşi Ankara’da Yandı: Dervişoğlu’ndan Tarihi Miting
Siyaset

Çoban Ateşi Ankara’da Yandı: Dervişoğlu’ndan Tarihi Miting

7 dk önce