TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Arjantin, Yeşil Burun'u Uzatmalarda Devirdi: Son 16'da Mısır Rakip

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Arjantin, Yeşil Burun'u Uzatmalarda Devirdi: Son 16'da Mısır Rakip

2026 FIFA Dünya Kupası son 32 turunda Arjantin, normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın uzatma bölümünde Yeşil Burun Adaları'nı 3-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Buenos Aires'teki Estadio Monumental'de oynanan mücadelede Arjantin, 90 dakikayı beraberlikle tamamlasa da uzatmalarda bulduğu gollerle tur atlamayı başardı. Bu sonuçla Arjantin, son 16 turunda Mısır ile eşleşti.

Maçın Özeti

Karşılaşmaya hızlı başlayan Arjantin, 12. dakikada Lautaro Martinez'in golüyle 1-0 öne geçti. Ancak Yeşil Burun Adaları, 34. dakikada Jamiro Monteiro ile skoru eşitledi ve ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıda her iki takım da gol bulamayınca maç uzatmalara gitti. Uzatmaların ilk devresinde 105. dakikada Angel Di Maria, Arjantin'i tekrar öne geçirdi. 112. dakikada Yeşil Burun Adaları, Ryan Mendes ile bir kez daha beraberliği yakaladı. Maçın kaderini belirleyen gol ise 119. dakikada Julian Alvarez'den geldi ve Arjantin, 3-2'lik skorla turu geçti.

Arka Plan ve Değerlendirme

Arjantin, turnuvaya favoriler arasında girse de Yeşil Burun Adaları karşısında beklenmedik zorluklar yaşadı. Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele eden Yeşil Burun Adaları, turnuvanın sürpriz takımı olarak çeyrek finale kadar uzanmayı hedefliyordu. Teknik direktör Scaloni, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Rakibimizin direncini biliyorduk ama bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmemiştik. Oyuncularımın karakteri sayesinde kazandık" ifadelerini kullandı. Arjantin'in son 16'daki rakibi Mısır ise son 32 turunda Katar'ı 2-0 yenerek tur atlamıştı. İki takım daha önce 2018 Dünya Kupası'nda karşılaşmış ve Arjantin 2-1 galip gelmişti. Bu eşleşme, Arjantin için geçmişe göre daha zorlu görünüyor, ancak Arjantin'in üst üste ikinci kez Dünya Kupası kazanma hedefi doğrultusunda avantajlı olduğu söylenebilir. Turnuva, sürpriz sonuçlarla devam ederken, Arjantin'in hata yapma lüksü kalmadı.

Etiketler:
2026 FIFA Dünya KupasıArjantinYeşil Burun AdalarıMısırSon 16 TuruLautaro MartinezAngel Di MariaJulian Alvarez

İlgili Haberler

Galatasaray'da Duran Transferinde Son Viraj
Spor

Galatasaray'da Duran Transferinde Son Viraj

20 dk önce

Portekiz'i kurtaran adam: Ramos son anların kahramanı
Spor

Portekiz'i kurtaran adam: Ramos son anların kahramanı

21 dk önce

Beşiktaş'ta kale arayışı: 2.02'lik dev için Napoli ile temas
Spor

Beşiktaş'ta kale arayışı: 2.02'lik dev için Napoli ile temas

21 dk önce

Salah: Müslümanları Temsil Etmek Büyük Onur
Spor

Salah: Müslümanları Temsil Etmek Büyük Onur

21 dk önce