Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün gece yarısı denize giren iki genç, boğularak yaşamını yitirdi. Muhammet Topçu (19) ve Uğur Kaan (20) adlı arkadaşlar, serinlemek amacıyla girdikleri denizden bir daha çıkamadı. Olay, saat 00.30 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine ihbar edilmesi üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Arama kurtarma çalışmaları
Olay yerine ulaşan ekipler, denizde arama çalışması başlattı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı dalgıçlar, yaptıkları aramada iki gencin cansız bedenlerine ulaştı. Muhammet Topçu'nun cesedi 3 metre derinlikte, Uğur Kaan'ın cesedi ise 12 metre derinlikte bulundu. Dalgıçlar tarafından sudan çıkarılan cenazeler, olay yerindeki incelemelerin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Olayın ardından
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, gençlerin ailelerinin yasa boğulduğu öğrenildi. Denizde boğulma vakalarının sık yaşandığı bölgede, yetkililer vatandaşları denize girerken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle gece saatlerinde denize girilmemesi gerektiğine dikkat çeken yetkililer, akıntı ve rip akıntısı gibi doğal tehlikelere karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.
Manavgat Belediyesi'ne bağlı cankurtaran ekipleri ise özellikle yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı plajlarda önlemler alıyor. Ancak gece saatlerinde cankurtaran bulunmadığı için vatandaşların kendi can güvenliğini ön planda tutması gerekiyor. Olay, bölgede yaşayanları ve tatilcileri derinden üzerken, yetkililer soruşturmanın sürdüğünü belirtti.