Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bir bilgisayar tamir dükkanında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangının ardından iş yerine gelen dükkan sahibi Cemal Yılmaz, kül olan malzemelerini görünce yere çöküp gözyaşı döktü. Olay, dün akşam saatlerinde Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi'ndeki bir iş hanında meydana geldi.
Yangın anı ve müdahale
Edinilen bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle bilgisayar tamir dükkanında yangın çıktı. Dumanları fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, kısa sürede yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangın, iş yerinin büyük bölümüne zarar verirken, üst katlarda bulunan diğer iş yerleri ise dumandan etkilendi. Polis ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi alırken, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
İş yeri sahibinin dramı
Yangının söndürülmesinin ardından iş yerine gelen dükkan sahibi Cemal Yılmaz, manzara karşısında adeta yıkıldı. Bilgisayar tamir malzemelerinin ve ekipmanlarının büyük kısmı kullanılamaz hale geldi. Yılmaz, iş yerindeki eşyalarını görünce gözyaşlarına boğuldu. Yakınları ve çevredeki esnaf, Yılmaz'ı teselli etmeye çalıştı. Cemal Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Yılların emeği bir anda kül oldu. Sigorta yaptırmıştım ama bu kadar büyük hasar olacağını tahmin etmemiştim. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.
Esnafın dayanışması
Yangının ardından bölge esnafı, Cemal Yılmaz'a destek olmak için seferber oldu. Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yıldız, yangın yerine gelerek Yılmaz'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Yıldız, "Esnafımızın yanındayız. Gerekli yardımı yapacağız" ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Uzmanlardan yangın uyarıları
Uzmanlar, özellikle elektronik eşya tamir dükkanlarında yangın riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Elektrik kontağı, aşırı yüklenme veya tüplü malzeme kullanımı gibi nedenlerle yangın çıkabileceğini ifade eden uzmanlar, iş yerlerinde yangın söndürme cihazlarının bulundurulmasının önemini vurguluyor. Antalya'da son yıllarda iş yerlerinde çıkan yangınlarda artış gözlenirken, uzmanlar düzenli elektrik bakımı ve yangın eğitiminin hayati olduğunu hatırlatıyor.