TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Antalya'da bebeğinin yanında dövülen anne: 'Ölümle tehdit edildim

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Antalya'da bebeğinin yanında dövülen anne: 'Ölümle tehdit edildim

Antalya'da 1.5 yaşındaki bebeğiyle birlikte 6 kadının sokak ortasında tekme ve yumruklu saldırısına uğrayan genç anne, o anları anlattı. Saldırganların kendisini darp ettikten sonra üzerindeki kıyafetleri çıkarmaya çalıştığını ve cep telefonuyla kayıt yaptığını belirten anne, ayrıca 'Evinin etrafına bırakıp polise şikayet ederiz' diyerek tehdit edildiğini söyledi.

Saldırı anı cep telefonunda

Olay, Antalya'nın merkez ilçelerinden birinde meydana geldi. Genç anne, 1.5 yaşındaki bebeğiyle birlikte yürüdüğü sırada karşılaştığı 6 kadın tarafından sözlü tacize uğradı. Tartışmanın büyümesi üzerine kadınlar, genç anneyi tekme ve yumruklarla darp etmeye başladı. Saldırı sırasında bebeğini korumaya çalışan anne, yere düştüğünde darbelere maruz kaldı. Saldırganlardan birinin cep telefonuyla kaydettiği anlarda, kadınların bağırarak küfür ettiği ve annenin yardım çığlıkları duyuluyor. Olay yerinden geçen vatandaşların araya girmesiyle saldırı son buldu.

'Bebeğimin yanında yapılan bu vahşeti unutamam'

Darp sonrası hastaneye kaldırılan genç anne, tedavisinin ardından taburcu edildi. Konuşma güçlüğü çeken ve morluklarla dolu yüzüyle açıklama yapan anne, 'Bebeğimin gözleri önünde bana bu kadar vahşice saldırmaları tarif edilemez. Saldırganlar beni darp ettikten sonra üzerimdeki kıyafetleri çıkarmaya kalktı. 'Evinin etrafına bırakıp polise şikayet ederiz' diyerek tehdit ettiler. Bu tehditlerle korkutulmaya çalışıldım' dedi. Anne, şikayetçi olduğunu ve saldırganların bir an önce yakalanmasını istediğini ifade etti.

Kadına şiddet olayları artıyor

Antalya'da yaşanan bu vahşet, son dönemde kadına yönelik şiddet ve linç girişimlerinin artışını bir kez daha gündeme taşıdı. Türkiye'de her yıl binlerce kadın, benzer saldırılara maruz kalıyor. Kadın hakları dernekleri, bu tür olayların faillerine verilen cezaların caydırıcı olmadığını ve kadınların güvenliklerinin sağlanmadığını belirtiyor. Uzmanlar, toplumsal bilincin artırılması ve yasal düzenlemelerin etkili uygulanması gerektiğini vurguluyor.

Bu olay, bir anneyi bebeğinin yanında hedef alan saldırının yalnızca bir bireye değil, toplumun tüm kadınlarına yönelik bir tehdit olduğunu gösteriyor. Kadınların en temel yaşam haklarının bile tehlikede olduğu bu tabloda, devlet ve toplum olarak atılacak adımlar hayati önem taşıyor. Antalya Emniyet Müdürlüğü, saldırganların tespiti için çalışmalara başladığını açıkladı.

Etiketler:
Antalyakadına şiddetbebeklinç girişimidarpsaldırı

İlgili Haberler

Iğdır’da sulama kanalına düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Gündem

Iğdır’da sulama kanalına düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3 dk önce

Eskişehir'de Anne Şüpheli Ölümü Soruşturması
Gündem

Eskişehir'de Anne Şüpheli Ölümü Soruşturması

5 dk önce

Bingöl'de sulama göletinde ölen 13 yaşındaki Metin'in ölümünde yeni detay
Gündem

Bingöl'de sulama göletinde ölen 13 yaşındaki Metin'in ölümünde yeni detay

8 dk önce

Havalimanında usulsüz ürün çıkarıp satan gümrük görevlisine 'tadına baktım' savunması
Gündem

Havalimanında usulsüz ürün çıkarıp satan gümrük görevlisine 'tadına baktım' savunması

9 dk önce