Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 5 ayrı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında yakalama kararı bulunan 205 şüpheliden 166'sı gözaltına alındı. Operasyonlar, örgütün kamu ve emniyet mahrem yapılanmaları, izdivaç faaliyeti yürütenler, firari şüpheliler ile ByLock kullanıcılarına yönelik olarak gerçekleştirildi.
5 ayrı soruşturma kapsamında geniş çaplı operasyon
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başsavcılık koordinesinde sabah saatlerinde çok sayıda adrese baskın düzenledi. Operasyonlarda, örgüt üyelerinin ankesörlü telefonlar üzerinden haberleştikleri, kamu kurumlarına sızma yöntemleri kullandıkları belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü, soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi.
Operasyon kapsamında ele geçirilen dijital materyaller ve belgeler inceleniyor. Şüphelilerden bazılarının örgütün sivil yapılanmasında faaliyet gösterdiği, bazılarının ise yurtdışı bağlantılı olduğu iddia ediliyor. Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor.
FETÖ'nün mahrem yapılanmaları hedef alındı
Soruşturmalarda, FETÖ'nün kamu kurumlarındaki mahrem yapılanmaları ile emniyet içindeki sivil imamlarına odaklanıldı. Özellikle askeri okullar ve polis akademilerine sızma faaliyetleri kapsamında yürütülen izdivaç faaliyetleri de mercek altına alındı. Şüphelilerden bazılarının, örgüt adına evlilik yaparak kamu kurumlarına yerleştirildiği öne sürülüyor. Ayrıca, firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
ByLock kullanıcılarına yönelik operasyonlarda ise örgütün gizli haberleşme ağına dair yeni deliller elde edildi. Emniyet kaynakları, ele geçirilen dijital verilerin örgütün hiyerarşik yapısı hakkında önemli bilgiler sunduğunu ifade etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaların titizlikle yürütüldüğünü ve kamuoyunun bilgilendirileceğini duyurdu. Gözaltı işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edilecek. FETÖ ile mücadele kapsamında Türkiye genelinde benzer operasyonların süreceği bildirildi.