Ankara'nın Etimesgut ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, 17 yaşındaki U.S., eski kız arkadaşının yanında gördüğü 16 yaşındaki K.A. ile tartışmaya başladı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda U.S., yanında taşıdığı bıçakla K.A.'yı göğsünden yaraladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan K.A., hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Polis ekipleri U.S.'yi olay yerinde gözaltına aldı.
Olayın Detayları
Edinilen bilgiye göre, K.A. ve U.S. daha önce bir süre arkadaşlık yapmıştı. Ayrılığın ardından U.S., eski kız arkadaşının başka biriyle görüştüğünü öğrenince kıskançlık krizine girdi. Olay günü, K.A. ve kız arkadaşı parkta otururken U.S. yanlarına geldi. U.S., K.A.'ya "Sen kimsin, neden onunla berabersin?" diyerek bağırmaya başladı. Tartışma büyüyünce U.S., belinden çıkardığı bıçakla K.A.'ya saldırdı. K.A., hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olayın ardından U.S., polis merkezine götürülürken, ifadesinde "Pişmanım, amacım öldürmek değildi" dediği öğrenildi.
Soruşturma Sürüyor
Ankara Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. U.S.'nin ifadesine başvurulurken, olay anına ait güvenlik kameraları inceleniyor. K.A.'nın kesin ölüm nedeni için otopsi raporu bekleniyor. Ayrıca, U.S.'nin olayda kullandığı bıçağın nasıl temin edildiği ve daha önce benzer bir olaya karışıp karışmadığı araştırılıyor. Olay, gençler arasında artan şiddet olaylarına bir örnek olarak dikkat çekerken, uzmanlar aileleri ve okulları uyarıyor: "Küçük yaşta başlayan ilişkilerde kıskançlık ve öfke kontrolü konusunda gençlerin bilinçlendirilmesi hayati önem taşıyor."
Toplumsal Bir Uyarı
Bu olay, gençler arasındaki flört şiddetinin ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gösterdi. Psikologlar, bu tür travmatik deneyimlerin önlenmesi için okullarda düzenli olarak duygusal zeka ve öfke yönetimi eğitimleri verilmesini öneriyor. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının sosyal çevresini daha yakından takip etmesi gerektiği vurgulanıyor.