TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Ankara Başsavcısı Gökhan Karaköse Yargıtay Üyeliğine Seçildi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Ankara Başsavcısı Gökhan Karaköse Yargıtay Üyeliğine Seçildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) aldığı karar doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Yargıtay üyeliğine seçildi. Söz konusu atama kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karaköse, uzun yıllardır yürüttüğü başsavcılık görevinin ardından yüksek yargı organında görev almaya hak kazandı.

Atama Süreci ve HSK Kararı

HSK, boş bulunan Yargıtay üyelikleri için yaptığı değerlendirme sonucunda Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse'yi uygun gördü. Kurul, Karaköse'nin mesleki deneyimi, kariyer geçmişi ve hukuki birikimini dikkate alarak bu atamayı gerçekleştirdi. Karaköse, 2020 yılından bu yana Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyordu. Daha önce çeşitli il ve ilçelerde savcılık, cumhuriyet savcılığı ve başsavcı yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Karaköse, hukuk çevrelerinde saygın bir isim olarak tanınıyor.

Gökhan Karaköse'nin Kariyeri

Gökhan Karaköse, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Sırasıyla Şanlıurfa, Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da savcılık ve başsavcılık görevlerinde bulundu. 2018 yılında HSK tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, 2020 yılında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Karaköse, başsavcılık döneminde özellikle FETÖ ve terör soruşturmalarında aktif rol aldı. Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle birlikte, yüksek mahkemenin ceza dairelerinde görev yapması bekleniyor.

Yargıtay'daki Yeni Görev Dönemi

Karaköse'nin Yargıtay'daki görevine başlaması için Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından tebliğ işlemleri tamamlanacak. Yeni üye, Yargıtay Genel Kurulu'nca yapılacak törenle yemin ederek resmen göreve başlayacak. Yargıtay, hukuk ve ceza daireleri olmak üzere toplam 24 daireden oluşuyor ve her bir dairede beş üye görev yapıyor. Karaköse'nin hangi dairede görevlendirileceği ise Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu tarafından belirlenecek.

Etiketler:
Gökhan KaraköseYargıtay üyeliğiHSKAnkara Cumhuriyet Başsavcısıatama

İlgili Haberler

Otizmli çocuğu okula almayan özel koleje TİHEK’ten 150 bin TL ceza
Siyaset

Otizmli çocuğu okula almayan özel koleje TİHEK’ten 150 bin TL ceza

4 dk önce

MİT Başkanı Kalın: ABD-İran anlaşması konusunda temkinliyiz
Siyaset

MİT Başkanı Kalın: ABD-İran anlaşması konusunda temkinliyiz

5 dk önce

Kabine Bugün Beştepe'de Toplanıyor: Gündemde Dış Politika ve Ekonomi Var
Siyaset

Kabine Bugün Beştepe'de Toplanıyor: Gündemde Dış Politika ve Ekonomi Var

16 dk önce

AK Partili Zorlu'dan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü mesajı
Siyaset

AK Partili Zorlu'dan Azerbaycan'ın Milli Kurtuluş Günü mesajı

19 dk önce