TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem SON DAKİKA

Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6'sı çocuk 16 kişi yaralandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6'sı çocuk 16 kişi yaralandı

Amasya'nın Tuzsuz Köyü yolunda meydana gelen trafik kazasında, tarım işçilerini taşıyan bir minibüs devrildi. Kazada 6'sı çocuk toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Kaza anı ve müdahale

Kaza, sabah saatlerinde Tuzsuz Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tarım işçilerini taşıyan minibüs henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak yol kenarına devrildi. Kazanın hemen ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile diğer sağlık kuruluşlarına nakledildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenilirken, hastanede yoğun bakım ünitelerinde tedavilerine devam ediliyor.

Yaralılar ve çocuk işçiliği vurgusu

Kazada yaralanan 16 kişiden 6'sının çocuk olması dikkat çekti. Tarım işçiliğinde çocukların da çalıştırıldığı gerçeği bir kez daha gündeme geldi. Yetkililer, çocuk işçiliğinin önlenmesi için denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyor. Yaralı çocukların sağlık durumları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, hastane kaynakları tedavilerinin sürdüğünü bildirdi.

Kazanın olası nedenleri

Kazanın olası nedenleri arasında aşırı hız, sürücü yorgunluğu veya yolun bozuk olması ihtimalleri üzerinde duruluyor. Jandarma ekipleri, minibüsün fren sisteminde bir arıza olup olmadığını da araştırıyor. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve detaylı bir rapor hazırlanacağını açıkladı. Ayrıca, tarım işçilerini taşıyan araçların güvenlik standartlarının yeterli olup olmadığı da sorgulanmaya başlandı.

Türkiye'de tarım işçilerini taşıyan araçların karıştığı kazalar sıklıkla gündeme geliyor. Uzmanlar, bu tür kazaların önüne geçebilmek için araçların düzenli olarak denetlenmesi, sürücülerin dinlenme sürelerine uyması ve yolların bakımının yapılması gerektiğini vurguluyor. Amasya'daki bu kaza, tarım sektöründe çalışanların güvenliği konusunda yeniden önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

Etiketler:
Amasyatraffic accidenttarım işçileriminibüs kazasıçocuk işçiyaralanma

İlgili Haberler

MSB'den Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. Yılında Anma Mesajı
Gündem

MSB'den Srebrenitsa Soykırımı'nın 31. Yılında Anma Mesajı

16 dk önce

Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6’sı çocuk 16 yaralı
Gündem

Amasya'da tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6’sı çocuk 16 yaralı

21 dk önce

Rize'de yurt inşaatı kazısında istinat duvarı çöktü: 3 bina tahliye edildi
Gündem

Rize'de yurt inşaatı kazısında istinat duvarı çöktü: 3 bina tahliye edildi

31 dk önce

Tutuklu oğlunu ziyarete gitti, üzerinden 18 uyuşturucu hap çıktı
Gündem

Tutuklu oğlunu ziyarete gitti, üzerinden 18 uyuşturucu hap çıktı

36 dk önce