İstanbul Eyüpsultan'da mart ayında meydana gelen ve 27 yaşındaki motokurye Batuhan Karabulut'un hayatını kaybettiği feci kazada, alkollü sürücünün önce araçlara çarptığı, ardından motosikleti altına alarak metrelerce sürüklediği ortaya çıktı. Olayın ardından Karabulut'un ailesi, kazanın aydınlatılması için önemli bir iddia ortaya attı: “Tanıklar dinlenmedi.”
Kaza Nasıl Oldu?
Edinilen bilgilere göre, olay 15 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana geldi. Alkollü olduğu belirlenen sürücü N.Ö., yönetimindeki otomobille önce park halindeki araçlara çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan araç, o sırada yolun karşısına geçmeye çalışan Batuhan Karabulut'un kullandığı motosiklete çarptı. Motosikleti altına alan otomobil, Karabulut'u metrelerce sürükledi. kazada ağır yaralanan Karabulut, olay yerinde hayatını kaybetti.
Alkol Raporu ve Gözaltı
Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü N.Ö.'nün yapılan alkol ölçümünde 1.46 promil alkollü olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen N.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Karabulut'un ailesi adalet arayışını sürdürüyor.
Aileden Çarpıcı İddia: Tanıklar Dinlenmedi
Batuhan Karabulut'un ailesi, kazanın ardından yürütülen soruşturmada önemli bir eksiklik olduğunu öne sürdü. Aile avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, kazayı gören bazı tanıkların ifadelerine başvurulmadığını iddia etti. Aile, “Olayın görgü tanıkları var. Bu tanıkların ifadeleri alınmadı. Soruşturma eksik yürütülüyor. Batuhan'ın ölümüne neden olan sürücünün ceza alması için tüm delillerin toplanmasını istiyoruz” dedi.
Sürücünün Ehliyetine El Konuldu
Kazanın ardından sürücü N.Ö.'nün ehliyetine el konulduğu öğrenildi. Ayrıca sürücünün daha önce de trafik cezaları olduğu belirlendi. Bu durum, kazanın ardından alkollü sürücülerin neden olduğu trafik kazalarına karşı toplumda tepkiye yol açtı.
Motokurye Güvenliği Tartışması
Batuhan Karabulut'un ölümü, motokuryelerin çalışma koşullarını ve güvenliğini yeniden gündeme getirdi. Özellikle büyük şehirlerde trafikte yoğun bir şekilde görev yapan motokuryeler, sık sık kazalara maruz kalıyor. Motokurye dernekleri, bu tür kazaların önlenmesi için sürücülere yönelik eğitimlerin artırılmasını ve trafik cezalarının caydırıcı olmasını talep ediyor.
Adli Süreç ve Beklentiler
Soruşturma kapsamında sürücü N.Ö. hakkında “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan dava açılması bekleniyor. Batuhan Karabulut'un ailesi, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, “Oğlumuzun kanı yerde kalmayacak. Adalet yerini bulacak” ifadelerini kullandı. Olayın ardından sosyal medyada da geniş yankı uyandıran kaza, alkollü sürücülere karşı toplumsal bir farkındalık oluşturdu.
Türkiye'de her yıl binlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bunların önemli bir kısmı alkollü sürücülerin neden olduğu kazalar. Uzmanlar, alkollü sürüşün önlenmesi için denetimlerin artırılması ve cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurguluyor. Batuhan Karabulut'un ölümü, bu sorunun ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Bu tür trajedilerin yaşanmaması için toplum olarak hepimize görev düşüyor. Alkollü araç kullanmanın sadece sürücünün değil, masum insanların da hayatını kararttığı unutulmamalı. Adaletin tecelli etmesi ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerin gerekli önlemleri alması bekleniyor.