Beşiktaş Gain Başantrenörü Dusan Alimpijevic, Galatasaray MCT Technic'e 85-70 mağlup oldukları maçın ardından açıklamalarda bulundu. Sırp çalıştırıcı, özellikle son çeyrekteki performanslarından duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, "Son bölümde kazanmamız imkansızdı" ifadesini kullandı. Takımının maçın genelinde mücadele ettiğini ancak kritik anlarda hatalar yaptığını belirten Alimpijevic, bu tür maçları kazanmak için daha fazla konsantrasyona ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
Maçın Kırılma Anı
Karşılaşmanın büyük bölümünde başa baş giden mücadelede, Beşiktaş Gain üçüncü çeyreğin sonuna kadar rakibine direndi. Ancak son periyotta Galatasaray MCT Technic'in savunmada yaptığı pres ve hücumda bulduğu sayılarla oyunun kontrolünü kaybetti. Alimpijevic, "Rakibimiz iyi bir takım ve bizim hatalarımızı cezalandırdı. Özellikle top kayıpları ve ribaundlardaki zafiyetimiz maçı kaybetmemize neden oldu" şeklinde konuştu. Beşiktaş Gain'de bu sezon istikrarlı bir grafik çizemediklerini kabul eden deneyimli koç, oyuncularının potansiyeline inandığını ancak sahada bunu yansıtmakta zorlandıklarını söyledi.
Takım İçi Dinamikler ve Gelecek
Alimpijevic, takım içindeki uyum sorunlarına da değinerek, "Yeni oyuncularımız var ve birbirimize alışma sürecindeyiz. Ancak bu tür maçlarda bahane üretmemeliyiz. Sahada daha sert olmalı ve koç olarak benim istediğim sistemi daha iyi uygulamalıyız" dedi. Galatasaray MCT Technic karşısında alınan bu mağlubiyet, Beşiktaş Gain'in ligdeki sıralamasını da olumsuz etkiledi. Siyah-beyazlı ekip, önümüzdeki haftalarda toparlanmak ve üst sıralara tırmanmak için çalışmalarına devam edecek. Alimpijevic, taraftarlara seslenerek, "Destekleri için teşekkür ederim. Daha iyi olacağız" mesajı verdi.