TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Alican Uludağ'dan Mansur Yavaş'a teşekkür ziyareti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Alican Uludağ'dan Mansur Yavaş'a teşekkür ziyareti

Gazeteci Alican Uludağ, tutukluluk sürecinde kendisiyle yakından ilgilenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret etti. Uludağ, destekleri için Yavaş'a teşekkür ederken, meslektaşı İsmail Arı'nın da tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. Ziyaret, başkent Ankara'da gerçekleşti.

Teşekkür ve dayanışma mesajı

Ziyaretin ardından açıklama yapan Alican Uludağ, "Tutuklu olduğum süreçte Sayın Mansur Yavaş her zaman yanımda oldu. Hem hukuki sürecim hem de ailemle ilgili hassasiyet gösterdi. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. Uludağ, basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Gazeteci İsmail Arı da tutuklu. Onun bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Meslektaşlarımızın özgürlüğü için mücadele etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan basın özgürlüğüne destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ziyaret sırasında basın özgürlüğünün önemine dikkat çekti. Yavaş, "Gazetecilerin özgürce çalışabileceği bir ortam her demokrasinin olmazsa olmazıdır. Alican Uludağ ve İsmail Arı gibi isimlerin yaşadığı mağduriyetleri yakından takip ediyorum. Hukuki süreçlerin adil sonuçlanmasını umuyorum" şeklinde konuştu. Yavaş, tutuklu gazetecilerin ailelerine de destek mesajı iletti.

Alican Uludağ'ın ziyareti, yerel yönetim ile basın mensupları arasındaki diyalog açısından anlamlı bulundu. Ziyaret, yaklaşık 30 dakika sürdü ve samimi bir ortamda geçti. Uludağ, Yavaş'a teşekkür amaçlı küçük bir hediye takdim etti.

Tutuklu gazeteciler meselesi

Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısı uluslararası kuruluşlar tarafından sıkça gündeme getiriliyor. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün raporlarına göre Türkiye, dünyada en çok gazetecinin tutuklu olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Alican Uludağ, 2023'te çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış, altı ay süren tutukluluğun ardından Mart 2024'te tahliye edilmişti. İsmail Arı ise benzer suçlamalarla cezaevinde bulunuyor. Basın özgürlüğü dernekleri, Arı'nın da bir an önce serbest bırakılması için kampanya yürütüyor.

Mansur Yavaş, CHP'li belediye başkanları arasında hak ihlalleri konusunda en duyarlı isimlerden biri olarak biliniyor. Daha önce de birçok sivil toplum örgütü ve mağdur gruplarıyla bir araya gelmişti. Yavaş'ın bu tutumu, siyasi yelpazenin farklı kesimlerinden takdir topluyor.

Alican Uludağ'ın ziyareti, hukuk devleti ve basın özgürlüğü tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, bu değerlere sahip çıkan bir duruş olarak değerlendiriliyor. Uludağ'ın meslektaşı için yaptığı çağrı, dayanışmanın önemini bir kez daha ortaya koydu. Ziyaretin ardından iki isim, basın özgürlüğüne ilişkin ortak bir metin yayınlamayı da değerlendiriyor.

Etiketler:
Alican UludağMansur Yavaşbasın özgürlüğütutuklu gazeteciAnkara

İlgili Haberler

THY ve HAVELSAN’dan stratejik iş birliği: 12 uçuş simülatörü Türkiye’de üretilecek
Siyaset

THY ve HAVELSAN’dan stratejik iş birliği: 12 uçuş simülatörü Türkiye’de üretilecek

16 dk önce

Özgür Özel'den 'Peni Parti' İlanı Sonrası İlk Paylaşım: Mesaj Ne Anlama Geliyor
Siyaset

Özgür Özel'den 'Peni Parti' İlanı Sonrası İlk Paylaşım: Mesaj Ne Anlama Geliyor

21 dk önce

Okul saldırılarını araştıran komisyonun görev süresi uzatıldı
Siyaset

Okul saldırılarını araştıran komisyonun görev süresi uzatıldı

21 dk önce

Mağdur öğretmenler MEB önünde adalet istiyor
Siyaset

Mağdur öğretmenler MEB önünde adalet istiyor

31 dk önce