TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Aksaray'da 16 yaşındaki Yağız akranı tarafından bıçaklanarak öldürüldü

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Aksaray'da 16 yaşındaki Yağız akranı tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Aksaray'da meydana gelen vahşi cinayette, 16 yaşındaki Mustafa Yağız Edik, akranı R.M. tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında R.M., ‘Çocuğu kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmak üzere dava açıldı.

Cinayetin Detayları ve Mesajlaşmalar

Olay, Aksaray'ın merkezinde bulunan bir parkta meydana geldi. İddiaya göre, Mustafa Yağız Edik ile R.M. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine R.M., yanında bulunan bıçağı çıkararak Yağız'ı kalbinden bıçakladı. Ağır yaralanan genç, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cinayetin hemen ardından R.M., arkadaşına gönderdiği mesajlarda dehşet verici ifadeler kullandı. Mesajlarda, “Dikine kalbine vurdum bıçağı, öldü çocuk. Kalbine sapladım” yazdığı belirlendi.

‘Firar Evi’ Planı

R.M.'nin cinayet sonrası arkadaşıyla yaptığı mesajlaşmalarda, bir ‘firar evi’ planından bahsettiği ortaya çıktı. Mesajlarda, kaçmak için bir ev ayarladığını ve burada saklanmayı düşündüğünü söyledi. Ancak polis ekipleri, kısa sürede R.M.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen R.M., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Soruşturma ve Dava Süreci

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, R.M. hakkında ‘Çocuğu kasten öldürme’ suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, olayın soğukkanlılıkla işlendiği ve sanığın eylemlerinin tasarlanmış olabileceği vurgulandı. Ayrıca, mesajlaşmaların delil olarak dosyaya eklendiği öğrenildi.

Toplumsal Tepki ve Ailenin Acısı

Olay, Aksaray'da ve ülke genelinde büyük yankı uyandırdı. Mustafa Yağız Edik'in ailesi, adalet talebiyle sessiz kalmayacaklarını belirtti. Baba Hakan Edik, “Oğlum daha 16 yaşındaydı. Katilinin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi. Gençler arasında artan şiddet olaylarına dikkat çeken aile, yetkililere çağrıda bulundu.

Uzman Görüşü: Çocuk Şiddeti ve Toplumsal Boyut

Bu vaka, Türkiye'de gençler arasında yaşanan şiddet olaylarının vahim boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Uzmanlar, çocukların şiddete yönelmesinde aile, okul ve sosyal çevrenin yanı sıra medya ve dijital oyunların da etkili olabileceğini belirtiyor. Önleyici tedbirlerin artırılması gerektiğine işaret eden psikologlar, çocukların duygusal gelişimlerinin takip edilmesi ve şiddet içerikli yayınlardan korunması gerektiğini vurguluyor.

Aksaray'daki bu acı olay, bir gencin daha hayatına mal oldu. Mahkeme sürecinde adaletin tecelli etmesi ve benzer olayların yaşanmaması için toplumsal bir seferberlik başlatılması bekleniyor. Yağız'ın ailesi ise oğullarının katilinin cezalandırılması için yargı sürecini yakından takip edeceklerini söylüyor.

Etiketler:
Aksaraycinayetakran şiddetibıçaklamaMustafa Yağız Edikçocuk kasıtlı öldürmedava

İlgili Haberler

Iğdır’da sulama kanalına düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Gündem

Iğdır’da sulama kanalına düşen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3 dk önce

Eskişehir'de Anne Şüpheli Ölümü Soruşturması
Gündem

Eskişehir'de Anne Şüpheli Ölümü Soruşturması

5 dk önce

Bingöl'de sulama göletinde ölen 13 yaşındaki Metin'in ölümünde yeni detay
Gündem

Bingöl'de sulama göletinde ölen 13 yaşındaki Metin'in ölümünde yeni detay

8 dk önce

Havalimanında usulsüz ürün çıkarıp satan gümrük görevlisine 'tadına baktım' savunması
Gündem

Havalimanında usulsüz ürün çıkarıp satan gümrük görevlisine 'tadına baktım' savunması

9 dk önce