Akdeniz'de saat 11.25'te 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, sarsıntının merkez üssünün Akdeniz açıkları olduğunu ve yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Deprem, başta Antalya, Mersin ve Adana olmak üzere çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre can veya mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Sarsıntının Detayları
AFAD verilerine göre saat 11.25'te kaydedilen deprem, 4,9 büyüklüğüyle orta şiddetli olarak sınıflandırılıyor. Depremin derinliği 10 kilometre olarak ölçüldü. Bölge halkı panik yaşarken, yetkililer vatandaşları sakin olmaya ve resmi uyarıları takip etmeye çağırdı. AFAD ekipleri, olası artçı sarsıntılara karşı teyakkuzda olduklarını açıkladı.
Uzmanların Değerlendirmesi
Deprem bilimciler, Akdeniz'in tektonik olarak aktif bir bölge olduğunu ve bu büyüklükteki depremlerin normal karşılanması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar, bölgede daha büyük bir deprem beklentisi olmadığını ancak artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili hatırlatmalar yapıldı: sakin kalın, sağlam bir eşyanın yanına çömelin, başınızı koruyun.
Bölge Halkı Tepkisi
Depremi hisseden vatandaşlar sosyal medyada paylaşımlar yaparken, kısa süreli bir panik yaşandığı öğrenildi. Antalya ve Mersin'de bazı vatandaşların kendini dışarı attığı ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi. Yetkililer, deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum olmadığını teyit etti.
Türkiye, aktif fay hatları üzerinde bulunması nedeniyle sık sık depremlerle karşılaşıyor. Bu tür orta şiddetli sarsıntılar, yapı stoku ve afet bilinci açısından bir uyarı niteliği taşıyor. Depremle yaşamayı öğrenmek ve gerekli tedbirleri almak, can ve mal kayıplarını önlemede kritik öneme sahip.