Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Programın sonunda ise İstanbul'da AK Parti'ye katılan üç belediye başkanına rozetlerini taktı. CHP'li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ve Sacit Terzi'nin partiye katılımı, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı.
Erdoğan'dan Katılım Töreni ve Mesajlar
Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'daki büyümesine dikkat çekti. Yerel seçimler öncesinde partisine katılımların arttığını belirten Erdoğan, "Belediye başkanlarımızın bu kararlılığı, hizmet aşkının bir göstergesidir. AK Parti çatısı altında İstanbul'a daha fazla hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı. Törenin ardından rozet takma anı, katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
Katılan İsimler ve Siyasi Kariyerleri
Partiye katılan isimler arasında dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, daha önce CHP'de görev yapıyordu. Bingöl, Tuzla'daki hizmet projeleriyle tanınıyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ise yerel yönetim deneyimiyle biliniyor. Sacit Terzi'nin ise hangi görevde bulunduğu açıklanmazken, üç ismin de AK Parti'ye katılımıyla birlikte İstanbul'daki belediye başkanı sayısı önemli ölçüde değişmiş oldu.
Siyasi Dengeler ve Yerel Seçim Stratejisi
Bu katılımlar, 2024 yerel seçimleri öncesinde AK Parti'nin İstanbul'daki gücünü artırma stratejisinin bir parçası olarak yorumlanıyor. Özellikle CHP'den AK Parti'ye geçişler, muhalefet cephesinde tedirginlik yaratırken, iktidar partisi açısından moral kaynağı oldu. Uzmanlar, bu tür geçişlerin seçim sonuçlarına etkisinin büyük olabileceğini belirtiyor. AK Parti'nin İstanbul'da hedefi, 39 ilçenin tamamında güçlü adaylarla seçime girmek olarak öne çıkıyor.
Programda ayrıca İstanbul'un deprem riski, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri de masaya yatırıldı. Erdoğan, İstanbul'un daha dirençli bir kent olması için çalışmaların süreceğini vurguladı. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabilecek isimlerin de katılması, seçim stratejisine dair ipuçları verdi.