AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Üsküdar İlçe Başkanvekilliği seçiminin ardından yaptığı açıklamada, "Şimdi Üsküdar'da hizmet zamanı" ifadesini kullanarak yeni dönemin startını verdi. Seçim sonucunda Dündar Ziya Gültekin'in başkanvekilliğine getirilmesiyle birlikte ilçe teşkilatında yeni bir sayfa açıldı. Özdemir, partililere birlik ve beraberlik mesajı göndererek, Üsküdar'ın tarihine geçecek çalışmalara imza atacaklarını vurguladı.
Üsküdar'da Yeni Dönem: Gültekin Başkanvekili Seçildi
AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda gerçekleştirilen başkanvekilliği seçimi, ilçe teşkilatının yoğun katılımıyla tamamlandı. Seçim sonucunda Dündar Ziya Gültekin, başkanvekilliği görevine getirildi. Gültekin'in seçilmesiyle birlikte Üsküdar'da partinin saha çalışmalarının hız kazanması bekleniyor. İl Başkanı Abdullah Özdemir, seçimin hemen ardından yaptığı konuşmada, yeni başkanvekiline başarılar dileyerek, "Üsküdar tarihine geçecek bir çalışma ve gayretle burada Dündar Ziya Gültekin Başkanımızın, kardeşimizin öncülüğünde hep birlikte" ifadelerini kullandı. Özdemir, konuşmasının devamında hizmet vurgusu yaparak, "Şimdi Üsküdar'da hizmet zamanı" dedi.
Özdemir'in bu mesajı, partinin yerel yönetimlerdeki etkinliğini artırma ve halkla daha güçlü bağlar kurma hedefinin bir yansıması olarak değerlendiriliyor. Üsküdar, İstanbul'un tarihi ve kültürel dokusuyla öne çıkan ilçelerinden biri olarak, AK Parti için stratejik öneme sahip. Bu nedenle ilçe teşkilatındaki değişim ve yeni atamalar, partinin 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıklarının bir parçası olarak görülüyor.
Özdemir'den Birlik ve Beraberlik Çağrısı
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, konuşmasında partililere seslenerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Özdemir, "Hep birlikte el ele vererek Üsküdar'ı daha ileriye taşıyacağız. Yeni başkanvekilimizle birlikte sahada daha fazla olacağız, vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz ve çözüm üreteceğiz" dedi. Özdemir'in bu sözleri, partinin tabanla bütünleşme ve yerel yönetimlerde güç birliği mesajı olarak yorumlandı.
Seçim sürecinin ardından Üsküdar İlçe Teşkilatı'nda yeni bir dönemin başladığını belirten Özdemir, "Üsküdar bizim için sadece bir ilçe değil, aynı zamanda bir gönül meselesi. Burada yapacağımız her çalışma, her proje, vatandaşımızın hayatına dokunacak. Şimdi hizmet zamanı" diye konuştu. Özdemir, ayrıca gençler, kadınlar ve esnafın sorunlarına öncelik vereceklerini söyledi.
Yerel Seçimlere Doğru Teşkilat Yapılanması
AK Parti'nin Üsküdar'daki başkanvekilliği seçimi, partinin yerel seçim stratejisi açısından da önem taşıyor. İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden biri olan Üsküdar'da, AK Parti'nin güçlü bir teşkilat yapısına sahip olması, gelecek seçimlerde başarıyı getirecek faktörler arasında gösteriliyor. Dündar Ziya Gültekin'in başkanvekili olarak atanması, ilçede yürütülecek projelerin koordinasyonu ve saha çalışmalarının etkinliği açısından kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Özdemir, konuşmasında Üsküdar'ın tarihi ve kültürel mirasına da değinerek, "Üsküdar, İstanbul'un gözbebeği. Burada yapacağımız hizmetlerle ilçemizin çehresini değiştireceğiz. Kentsel dönüşümden altyapıya, sosyal projelerden gençlik yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Parti İçi Değerlendirme ve Gelecek Perspektifi
AK Parti'de son dönemde illerde ve ilçelerde yapılan başkanvekilliği atamaları, parti içi dinamiklerin canlandırılması ve yeni yönetim anlayışının yerleştirilmesi amacıyla gerçekleştiriliyor. Üsküdar'daki seçim de bu çerçevede değerlendiriliyor. İl Başkanı Abdullah Özdemir'in seçim sonrası açıklamaları, partinin yerel yönetimlerde daha aktif ve halk odaklı bir politika izleyeceğinin sinyallerini veriyor.
Özdemir, "Şimdi Üsküdar'da hizmet zamanı" derken, aynı zamanda partinin tüm İstanbul'da benzer bir motivasyonla çalışacağını da ima ediyor. AK Parti İstanbul teşkilatı, önümüzdeki dönemde ilçe bazlı projelerle vatandaşın karşısına çıkmayı planlıyor. Bu kapsamda Üsküdar'da başlatılacak çalışmalar, diğer ilçelere de örnek teşkil edebilir.
Sonuç olarak, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanvekilliği seçimi, partinin yerel seçimlere yönelik hazırlıklarının bir parçası olarak öne çıkıyor. Dündar Ziya Gültekin'in başkanvekilliğine seçilmesi ve Abdullah Özdemir'in "hizmet zamanı" mesajı, Üsküdar'da yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Önümüzdeki günlerde ilçede yapılacak toplantılar ve saha çalışmaları, bu yeni dönemin nasıl şekilleneceğine dair ipuçları verecek.