TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu'nun Amacı Gazze'yi Yok Etmek

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu'nun Amacı Gazze'yi Yok Etmek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik saldırılarının tek amacının bölgeyi tamamen yok etmek olduğunu belirterek, Netanyahu'nun bu tutumuyla barışı savunan ülkelerin politikalarını sabote ettiğini ifade etti. Çelik, uluslararası toplumun bu duruma karşı ortak bir tavır alması gerektiğini vurguladı.

Çelik'in Açıklamaları

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiğine dikkat çekerek, "Netanyahu'nun tek amacı Gazze'yi tamamen yok etmektir. Netanyahu, saldırganlığıyla artık barışı savunan ülkelerin politikalarına sabotaj düzenlemektedir" dedi. Çelik, İsrail yönetiminin uluslararası hukuku hiçe saydığını ve insanlık suçu işlediğini söyledi.

Çelik, Türkiye'nin Filistin halkının yanında olduğunu ve Gazze'deki soykırıma karşı durmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Müslüman ülkelerin ve tüm insanlığın bu zulme karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ifade etti. Ömer Çelik, "Türkiye olarak, Filistin davasını savunmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Filistin'e Destek Mesajları

Ömer Çelik, Gazze'deki insani krize de dikkat çekerek, binlerce masum insanın hayatını kaybettiğini, yüz binlerce kişinin yerinden edildiğini hatırlattı. İnsani yardımların bölgeye ulaştırılması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Çelik, Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu kapsamda TIR'ların bölgeye gönderilmeye devam ettiğini belirtti.

AK Parti Sözcüsü, bazı ülkelerin İsrail'e verdiği desteğin de uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bu ülkelerin de sorumluluktan kaçamayacağını vurguladı. "İsrail'in bu saldırılarına destek verenler, bu zulmün ortağıdır" diyen Çelik, bu durumun kamuoyunda giderek daha fazla kabul gördüğünü ifade etti.

Uluslararası Topluma Çağrı

Çelik, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası kuruluşların İsrail'in saldırılarını durdurmak için etkili adımlar atması gerektiğini söyledi. "Artık kınama açıklamaları yetmiyor, somut adımlar atılmalıdır" diyen Çelik, İsrail'e yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Ayrıca, iki devletli çözüm vizyonunun hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Sözcüsü, Türkiye'nin bu konudaki tutumunun net olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Filistin davasına sahip çıkmaya devam edileceğini belirtti. Çelik, "Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Filistin'in sesi olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Değerlendirme

Netanyahu hükümetinin Gazze'ye yönelik saldırıları, uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. AK Parti Sözcüsü'nün bu açıklamaları, Türkiye'nin Filistin meselesindeki kararlı duruşunu bir kez daha ortaya koyuyor. Ancak, uluslararası toplumun etkili bir müdahalede bulunamaması, bölgedeki insani trajedinin derinleşmesine neden oluyor. Bu durum, barış umutlarını her geçen gün zayıflatıyor. Türkiye'nin ve diğer barış savunucusu ülkelerin çağrıları, İsrail'in saldırgan politikalarını durdurmak için yeterli olmuyor. Bu bağlamda, BM Güvenlik Konseyi'nin ve diğer uluslararası aktörlerin acil ve kararlı adımlar atması elzem görünüyor. Aksi takdirde, Gazze'deki insani kriz daha da büyüyerek bölgesel bir felakete dönüşebilir.

Etiketler:
AK PartiÖmer ÇelikGazzeNetanyahuİsrailFilistin

İlgili Haberler

Giresun'da İrfan Geleneği Tarihi Buluşmayla Yeniden Hayat Buldu
Gündem

Giresun'da İrfan Geleneği Tarihi Buluşmayla Yeniden Hayat Buldu

10 dk önce

Fotoğraf Karesi Aldatıldığını Ortaya Çıkardı
Gündem

Fotoğraf Karesi Aldatıldığını Ortaya Çıkardı

25 dk önce

Terörsüz Türkiye'de Kritik Viraj: Çerçeve Yasa Teklifi Meclis'e Geliyor
Gündem

Terörsüz Türkiye'de Kritik Viraj: Çerçeve Yasa Teklifi Meclis'e Geliyor

31 dk önce

Yeni Parti Sonrası İlk Anket: CHP Oy Oranı Değerlendirmesi
Gündem

Yeni Parti Sonrası İlk Anket: CHP Oy Oranı Değerlendirmesi

35 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
SEPA.tr SPONSORLU
Türkiye'nin bağımsız SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi. 30'dan fazla ücretsiz araç — IBAN/BIC doğrulama, transfer maliyeti, banka SEPA desteği.
IBAN Doğrulama SEPA mı SWIFT mi?
SEPA transfer ücreti Türkiye'nin SEPA başvurusu Tüm araçlar sepaturkiye.com sepaturkey.com (EN)
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe