TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

AK Parti Gençlik Kolları'ndan Ayasofya'ya anlamlı yürüyüş

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
AK Parti Gençlik Kolları'ndan Ayasofya'ya anlamlı yürüyüş

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Ayasofya yürüyüşü, geniş katılımla gerçekleşti. Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, akşam namazının ardından ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne doğru yürüyüşe geçti. Programda konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Özdemir, "Gençlik bu mirasa sahip çıkmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Beyazıt Meydanı'nda coşkulu buluşma

Yürüyüş öncesinde Beyazıt Meydanı'nda bir araya gelen katılımcılar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde hazırlıklarını tamamladı. Alanı dolduran kalabalık, Türk bayraklarıyla donatılmış pankartlar taşıdı. Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duaların ardından kortej, İstanbul'un tarihi yarımadasında ilerlemeye başladı.

Abdullah Özdemir'den miras vurgusu

Yürüyüşün startını veren AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Özdemir, burada yaptığı konuşmada Ayasofya'nın sembolik önemine dikkat çekti. Özdemir, "Ayasofya, sadece bir cami değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve egemenlik sembolüdür. Gençlik olarak bu mirasa sahip çıkmaya, onu korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya kararlıyız. Bugün burada, bu bilinçle bir aradayız" dedi. Ayrıca gençlerin milli ve manevi değerlere bağlılığının altını çizdi.

Kortej, Beyazıt Meydanı'ndan başlayarak Çemberlitaş, Sultanahmet güzergahını takip etti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, cep telefonlarıyla anı kaydetti. Polis ekipleri güzergah boyunca güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin avlusunda sona erdi. Burada toplu olarak yatsı namazı kılındı ve dualar edildi.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının yıl dönümü

Etkinlik, Ayasofya'nın 24 Temmuz 2020'de yeniden ibadete açılışının yıl dönümüne denk geldi. Danıştay kararıyla müze statüsü sona erdirilen ve cami olarak açılan Ayasofya, 86 yıl sonra yeniden Müslümanların ibadetine sunulmuştu. Bu karar, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da çeşitli programlarla kutlanıyor. AK Parti Gençlik Kolları'nın organizasyonu bu çerçevede öne çıkan etkinliklerden biri oldu.

Yürüyüşe katılan gençler, duygularını paylaştı. Üniversite öğrencisi Elif Yılmaz, "Ayasofya'nın tekrar cami olması bizim için gurur kaynağı. Bu yürüyüşle bu gururu yaşadık" dedi. Başka bir katılımcı, "Atalarımızın mirasına sahip çıkmak için buradayız. Gençler olarak bu bilinci canlı tutmalıyız" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen yürüyüş, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandı. Program sonunda katılımcılar dağılırken, etkinlik sosyal medyada da geniş yankı buldu. AK Parti Gençlik Kolları'nın bu tür programlarının devam edeceği belirtildi.

Ayasofya'nın ibadete açılması, sadece Türkiye'de değil, İslam dünyasında da büyük sevinçle karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ilk cuma namazında kılınan namaz, yurt dışından da yoğun ilgi görmüştü. Bugünkü yürüyüş, bu tarihi kararın önemini bir kez daha hatırlatır nitelikteydi.

Etiketler:
AK PartiGençlik KollarıAyasofyaİstanbulyürüyüşAbdullah Özdemir

İlgili Haberler

Hataylı Ahmet Artan 40 aydır yaşadığını kanıtlıyordu: Bakanlık hatayı düzeltti
Gündem

Hataylı Ahmet Artan 40 aydır yaşadığını kanıtlıyordu: Bakanlık hatayı düzeltti

13 dk önce

15 Temmuz'da omuz omuza mücadele: Biri şehit, biri gazi
Gündem

15 Temmuz'da omuz omuza mücadele: Biri şehit, biri gazi

13 dk önce

LGS'de 500 tam puan alan Buğlem Yılmaz: Dershane ve özel ders yok
Gündem

LGS'de 500 tam puan alan Buğlem Yılmaz: Dershane ve özel ders yok

23 dk önce

İçişleri Bakanı Çiftçi: Uyuşturucuyla Mücadelede Ayrım Yapmıyoruz
Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi: Uyuşturucuyla Mücadelede Ayrım Yapmıyoruz

23 dk önce