AHBAP Derneği hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında ünlü sunucu Oğuzhan Uğur'un da bulunduğu 9 şüpheli tutuklandı. Savcılık ifadesi ve hakimlik sorgusu toplam 15 saat süren Uğur, suçlamaların belgeli karşılığı olduğunu belirterek şaşkınlığını dile getirdi. Soruşturma, derneğin mali işlemleri ve bağış toplama faaliyetlerine odaklanmış durumda.
Oğuzhan Uğur'un hakimlik ifadesi
Oğuzhan Uğur, uzun süren sorgusunda suçlamaları reddetti. İddiaya göre Uğur, 'Dosyada bana isnat edilen suçlamaların hepsinin belgeli karşılığı var. Şaşırıyorum' dedi. Hakkındaki iddialar arasında dernek fonlarının usulsüz kullanımı ve bağışçıların yanıltılması yer alıyor. Uğur, tüm işlemlerin yasal olduğunu savundu.
Soruşturmanın boyutları genişliyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada bugüne kadar 20'den fazla kişi ifade verdi. Derneğin banka hesapları ve harcama kayıtları incelenirken, dijital materyallere de el konuldu. Soruşturma kapsamında aralarında dernek yöneticileri ve gönüllülerin de bulunduğu 9 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
AHBAP Derneği, deprem bölgesindeki yardım faaliyetleriyle tanınmıştı. Dernek yetkilileri, soruşturmaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Hukuki süreç devam ederken, kamuoyunda derneğin bağış toplama yöntemlerine dair tartışmalar sürüyor.