TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Adıyaman'da Korkunç Kaza: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Adıyaman'da Korkunç Kaza: Ölü Sayısı 4'e Yükseldi

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Dün gece saatlerinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi olay yerinde, 2 kişi ise kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan 3 kişinin tedavisi ise çevre hastanelerde devam ediyor.

Kaza Detayları

Kaza, Adıyaman-Gölbaşı kara yolunun 15. kilometresinde, gece saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücülerden birinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu iki araç kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle araçlar hurda yığınına dönerken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı 5 kişi ise ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gölbaşı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan 2'si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yetkililerden Açıklama

Adıyaman Valiliği, kaza ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak olayın derin üzüntüyle karşılandığını belirtti. Açıklamada, kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi. Ayrıca kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve sürücülerin alkol oranları, araçların teknik durumu gibi konuların incelendiği ifade edildi. Jandarma ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede Trafik Güvenliği Endişeleri

Adıyaman-Gölbaşı kara yolu, özellikle gece saatlerinde aydınlatma yetersizliği ve virajlı yapısı nedeniyle sık sık kazalara sahne oluyor. Bölge sakinleri, yolun standartlarının yükseltilmesi ve ek güvenlik önlemleri alınması için yetkililere çağrıda bulunuyor. Son bir yıl içinde aynı güzergahta meydana gelen benzer kazalarda toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Uzmanlar, bu tür kazaların önlenmesi için hız sınırlarına uyulması, emniyet kemeri kullanımı ve dikkatli sürüşün önemine vurgu yapıyor. Türkiye genelinde her yıl binlerce kişi trafik kazalarında yaşamını yitirirken, bu acı olay bir kez daha trafik güvenliği konusundaki hassasiyetin artırılması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Etiketler:
AdıyamanGölbaşıtrafik kazasıölü sayısıkaza

İlgili Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu 3 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'nde
Gündem

Kemal Kılıçdaroğlu 3 yıl aradan sonra CHP Genel Merkezi'nde

6 dk önce

Reha Muhtar'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor
Gündem

Reha Muhtar'ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor

10 dk önce

CHP'li vekile Kılıçdaroğlu tepkisi: 'Buna bir cevabınız yok mu
Gündem

CHP'li vekile Kılıçdaroğlu tepkisi: 'Buna bir cevabınız yok mu

12 dk önce

Karabük'te Mayıs Sonunda Kar Sürprizi: Yüksekler Beyaza Büründü
Gündem

Karabük'te Mayıs Sonunda Kar Sürprizi: Yüksekler Beyaza Büründü

17 dk önce