Adalet Bakanı Akın Gürlek, bir dizi resmi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Nevşehir'e geldi. Bakan Gürlek, burada yaptığı açıklamada hemşehrilerine iki önemli müjde verdi. Bakan, Mustafapaşa Belediye seçimine 7 Haziran'da Mustafa Özer'in talip olduğunu duyururken, bölgeye yönelik yatırım sözü verdi. Gürlek, "Bölgeyle ilgili üzerimize ne düşüyorsa, bu bölge ile ilgili bir çivi çakılması gerekiyorsa da bizzat ben gelip çivi çakacağım" ifadelerini kullandı.
Mustafapaşa Belediyesi'nde seçim süreci
Bakan Gürlek, Nevşehir programı kapsamında yaptığı konuşmada, Mustafapaşa Belediyesi'nin yeniden yapılanma sürecine değindi. Daha önce kayyum atanan belediye için 7 Haziran'da seçim yapılacağını belirten Gürlek, bu seçimde Mustafa Özer'in aday olduğunu açıkladı. Bakan, "Mustafapaşa Belediyesi seçimine 7 Haziran'da Mustafa Özer talip. Kendisi bölgeyi bilen, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bir isim. Vatandaşlarımızın desteğiyle inşallah başarılı olacaktır" dedi. Gürlek, seçimlerin demokratik ortamda ve huzur içinde geçmesi temennisinde bulundu.
Bölgeye yatırım sözü
Bakan Gürlek, Nevşehir'in kalkınması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Bölgeyle ilgili üzerimize ne düşüyorsa, bu bölge ile ilgili bir çivi çakılması gerekiyorsa da bizzat ben gelip çivi çakacağım" diye konuştu. Gürlek, adliye yatırımları ve diğer kamu hizmetlerinin aksatılmadan sürdürüleceğini vurguladı. "Nevşehir bizim gözbebeğimiz. Burada yaşayan her vatandaşımızın yüzünün gülmesi için çalışıyoruz" ifadelerini kullanan Bakan, bölge halkına müjdeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme sonrasında verdiğini belirtti.
Bakan Gürlek'in ziyareti sırasında, Nevşehir'deki yatırımların hızlandırılması ve yerel projelerin desteklenmesi konularında da değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi. Gürlek, temaslarının ardından bölgeden ayrıldı.