TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

A Milli Takım'a destek: Bakan Bak ve Hacıosmanoğlu FIFA Başkanı ile maç izledi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
A Milli Takım'a destek: Bakan Bak ve Hacıosmanoğlu FIFA Başkanı ile maç izledi

A Milli Futbol Takımı, Avustralya ile oynadığı ilk maçta taraftarın büyük desteğini arkasına aldı. Tribünlerin hınca hınç dolduğu karşılaşmayı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi. İkili, müsabakayı FIFA Başkanı ile birlikte takip etti.

Tribünler doldu taştı

Milyonlarca futbolseverin merakla beklediği karşılaşma öncesinde stat çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Taraftarlar saatler öncesinden stadyuma akın ederken, maç başlamadan kısa süre önce tüm koltuklar doldu. A Milli Takım'a destek veren binlerce kişi, coşkulu tezahüratlarıyla takımlarını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı yerinde takip eden isimler arasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da vardı. İkili, protokol tribününde FIFA Başkanı ile bir araya gelerek maçı birlikte izledi. Bu görüntüler, Türk futbolunun uluslararası arenada ne kadar önemsendiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakan Bak'tan taraftarlara teşekkür

Maç sonrası açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, taraftarların muhteşem desteğine dikkat çekti. Bak, "A Milli Takımımızın yanında olan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberlik ruhu, Türk futbolunun geleceği için çok önemli. FIFA Başkanı ile maçı izlerken ülkemizin ne kadar büyük bir futbol potansiyeline sahip olduğunu bir kez daha gördük" ifadelerini kullandı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da tribünlerdeki coşkudan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Milli takımımıza destek veren herkese minnettarız. Bu atmosfer, futbolcularımıza da ekstra güç veriyor" dedi.

FIFA Başkanı'ndan övgü

FIFA Başkanı, Türk taraftarlarının tutkusuna hayran kaldığını belirterek, "Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye, futbolun kalbinin attığı ülkelerden biri. Stadyumdaki enerji inanılmazdı" şeklinde konuştu. Açıklamalar, Türk futbolunun uluslararası itibarını artıracak nitelikteydi. Maçın ardından Bakan Bak ve Hacıosmanoğlu, FIFA Başkanı ile bir süre daha görüşerek Türk futbolunun gelişimi için yapılabilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Bu tür üst düzey ziyaretler, Türkiye'nin futbol organizasyonlarına ev sahipliği yapma kapasitesini de göstermesi açısından önem taşıyor. A Milli Takım, Avustralya karşısında sergilediği performansla taraftarlarını gururlandırırken, tribünlerdeki coşku da gözlerden kaçmadı. Maçın ardından futbolcular, taraftarları selamlayarak desteklerine teşekkür etti. Türk futbolunun geleceği adına umut veren bu tablo, spor otoriteleri tarafından da yakından takip ediliyor. Bakan Bak ve TFF Başkanı'nın FIFA Başkanı ile bir araya gelmesi, Türk futbolunun uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlayacak adımların habercisi olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:
a milli takımavustralyaosman aşkın bakibrahim hacıosmanoğlufifa başkanı

İlgili Haberler

ABD'nin en gürültülü stadı Dünya Kupası'na hazırlanıyor
Spor

ABD'nin en gürültülü stadı Dünya Kupası'na hazırlanıyor

4 dk önce

Khyri Thomas Aliağa Petkimspor'a Geri Döndü
Spor

Khyri Thomas Aliağa Petkimspor'a Geri Döndü

13 dk önce

Fransa Dünya Kupası'na Senegal Maçıyla Başlıyor
Spor

Fransa Dünya Kupası'na Senegal Maçıyla Başlıyor

14 dk önce

Mourinho, Real Madrid'deki yardımcıları arasına eski oyuncusunu kattı
Spor

Mourinho, Real Madrid'deki yardımcıları arasına eski oyuncusunu kattı

14 dk önce