Sinema dünyasının efsane isimlerinden Anthony Hopkins, 88 yaşında bambaşka bir alana yöneldi. Yarım asrı aşkın oyunculuk kariyerinin ardından bu kez fırça ve tuvalle anılmak isteyen usta oyuncu, resim yapmaya başladığını duyurdu. Hopkins, "Benim ilk arzum, ilk dileğimdi!" sözleriyle yeni tutkusunu açıkladı.
88 yaşında ressam olarak yeni bir sayfa
Anthony Hopkins, uzun yıllardır gizlice resim yaptığını ve artık bu eserleri kamuoyuyla paylaşma vakti geldiğini ifade etti. Ünlü oyuncu, resim yapmanın kendisi için bir meditasyon ve ifade biçimi olduğunu belirtti. Hopkins'in resimleri, soyut ve dışavurumcu tarzıyla dikkat çekiyor. Sanat eleştirmenleri, Hopkins'in eserlerinde güçlü bir duygusal derinlik olduğunu ve profesyonel bir ressam kadar yetenekli olduğunu söylüyor.
Oyunculuktan sanata: Bir ömür boyu süren tutku
Kariyeri boyunca birçok ödül kazanan ve sinema tarihine damga vuran Hopkins, resim yapmanın aslında hayatının her döneminde var olduğunu ancak yoğun çalışma temposu nedeniyle ertelediğini dile getirdi. Emeklilik döneminde bu tutkusuna daha fazla zaman ayırdığını söyleyen Hopkins, "Oyunculuk benim işimdi; resim ise ruhumun sesi" şeklinde konuştu. Ünlü oyuncunun eserlerinin önümüzdeki aylarda Londra ve Los Angeles'ta sergilenmesi planlanıyor.
Anthony Hopkins'in bu yeni girişimi, sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Birçok ünlü isim, Hopkins'in cesaretini ve yaratıcılığını takdir ederken, onun her yaşta yeni başlangıçlar yapabileceğine dair ilham verici bir örnek olduğunu vurguladı. Sanatçı, resimlerinden elde edilecek gelirin bir kısmını genç sanatçılara burs olarak bağışlayacağını da ekledi.