TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

7 Milyon Alacağı İçin 1 Milyon TL Rüşvet İstediler

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
7 Milyon Alacağı İçin 1 Milyon TL Rüşvet İstediler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği iddia edilen suç örgütünün kurduğu rüşvet çarkı, işadamı Fikret Baydemir'in açıklamalarıyla bir kez daha gündeme geldi. Baydemir, 2024 yılında yaklaşık 7 milyon Türk lirası hakediş alacağı biriktiğini belirterek, bu alacağını tahsil edebilmek için kendisinden 1 milyon TL rüşvet istendiğini öne sürdü. Olay, İstanbul merkezli bir belediye işi kapsamında yaşandı.

Rüşvet Talebinin Detayları

Fikret Baydemir, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir projede müteahhit olarak görev aldığını ve işin tamamlanmasına rağmen hakedişlerinin ödenmediğini ifade etti. Yıl boyunca toplamda 7 milyon TL'yi bulan alacağı için defalarca başvuruda bulunduğunu, ancak her seferinde engellerle karşılaştığını anlattı. Baydemir'e göre, alacağını alabilmesi için önce 1 milyon TL rüşvet vermesi gerektiği kendisine iletildi. "Bu parayı vermediğim takdirde ödemelerin hiçbir zaman yapılmayacağı söylendi" diyen Baydemir, söz konusu talebin İmamoğlu'nun çevresindeki isimler tarafından iletildiğini iddia etti.

Baydemir, rüşvet teklifinin yazılı veya sesli delillerle desteklendiğini belirterek, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı. Ayrıca, benzer durumda olan başka işadamlarının da olduğunu ve bu kişilerin korkudan ses çıkaramadığını sözlerine ekledi. "Sadece ben değil, birçok esnaf aynı çarkın içinde eziliyor. Alacaklarımızı almak için ekstra para vermemiz isteniyor. Bu düzenin son bulması için konuşuyorum" dedi.

Suç Örgütü İddiaları ve Arka Plan

İmamoğlu ve ekibine yönelik suç örgütü iddiaları ilk kez gündeme gelmiyor. Daha önce de belediye ihalelerinde usulsüzlük, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla bazı soruşturmalar başlatılmıştı. Ancak Baydemir'in bu açıklamaları, iddiaların somut bir örnekle dile getirilmesi açısından dikkat çekici. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapıp yapmadığı henüz bilinmiyor. Öte yandan İBB'den de olayla ilgili bir yalanlama veya açıklama gelmedi.

Uzmanlar, bu tür rüşvet iddialarının Türkiye'de yerel yönetimlerde zaman zaman görülebildiğini, ancak son yıllarda artan denetimler ve şeffaflık çağrılarına rağmen hala ciddi bir sorun olduğunu belirtiyor. Baydemir'in anlattıkları, kamu alımlarında yaşanan sıkıntıların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, Ekrem İmamoğlu'nun avukatları konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. İmamoğlu, daha önce kendisine yöneltilen benzer suçlamaları reddederek, bunların siyasi bir operasyon olduğunu savunmuştu.

Sonuç ve Değerlendirme

Fikret Baydemir'in iddiaları, yerel yönetimlerdeki yolsuzluk algısını yeniden alevlendirebilir. Rüşvet isteme suçunun kanıtlanması halinde ciddi yaptırımlar söz konusu. Ancak iddiaların yargıya taşınması ve delillerin incelenmesi sürecin seyrini belirleyecek. Kamuoyu, hem İBB'den hem de adli makamlardan gelecek açıklamaları bekliyor. Bu tür olaylar, vatandaşın kamu kurumlarına olan güvenini sarsarken, şeffaf yönetim ve hesap verebilirlik ilkelerinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Etiketler:
Ekrem İmamoğlurüşvetFikret BaydemirİBBsuç örgütü

İlgili Haberler

Bakan Kurum'dan Fethiye'de 3 Bin Yıllık Tarih Müjdesi
Gündem

Bakan Kurum'dan Fethiye'de 3 Bin Yıllık Tarih Müjdesi

13 dk önce

Seçil Erzan Davası: 102 Yıl Hapis Cezası Kararı ve Yargı Süreci
Gündem

Seçil Erzan Davası: 102 Yıl Hapis Cezası Kararı ve Yargı Süreci

13 dk önce

Erdoğan Kurmaylarıyla Basketbol Oynadı
Gündem

Erdoğan Kurmaylarıyla Basketbol Oynadı

17 dk önce

Okullarda 30 Bin Güvenlik Görevlisi Sahaya İniyor
Gündem

Okullarda 30 Bin Güvenlik Görevlisi Sahaya İniyor

17 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog
Finans & ödeme kaynakları SPONSORLU
fintech.tr
Türkiye fintech ekosistemi: TCMB/SPK listeleriyle doğrulanmış şirket dizini, 65 terimlik sözlük ve kaynaklı analizler.
Fintech nedir?Şirket diziniSözlük
payments.tr
Ödeme sistemleri rehberi: sanal POS, linkle ödeme, marketplace altyapısı ve ödeme kuruluşu seçimi.
Sanal POSÖdeme kuruluşlarıLinkle ödeme
SEPA.tr
SEPA, IBAN ve euro transfer rehberi: 30'dan fazla ücretsiz araç, banka SEPA desteği ve gerçek maliyet hesabı.
IBAN doğrulamaSEPA mı SWIFT mi?Tüm araçlar
Diğer kaynaklar
nobelimplants.com İNGİLİZCE Dental implant tedavileri hakkında hasta bilgilendirme ve tedavi koordinasyon platformu. allon6.co.uk İNGİLİZCE All-on-6 ve tam çene implant tedavisi: maliyet, uygunluk ve tedavi planlama bilgi kaynağı.
Bu üç site aynı bağımsız yayın ağının parçasıdır ve birbirini tamamlar: sektör verisi, ödeme altyapısı ve Avrupa transferleri. Diğer kaynaklar bilgilendirme amaçlıdır; sağlık içerikleri tıbbi tavsiye yerine geçmez.
O
Offerqo SPONSORLU
Diş klinikleri için teklif platformu — diş bazında tedavi planı, hastanın dilinde markalı teklif, okunma anında bildirim.
30 gün ücretsiz dene Türkçe
valid.tr SPONSORLU
Google Maps’teki her kategori ve bölge için işletme listesi indirin — isim, telefon, adres ve web sitesi tek dosyada, kod bilgisi gerekmeden.
İşletme listesi indir Sektör rehberi
Diş klinikleri Kuyumcular Emlak ofisleri Avukatlar Eczaneler